Άγριο πιστολίδι στο Κοπανάκι Μεσσηνίας με 5 τραυματίες – Τι δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

 

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, στο Κοπανάκι Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, όταν σε κατάστημα που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Όλα ξεκίνησαν μετά από μια αψιμαχία που είχε γνωστός ρομά της περιοχής με θαμώνα του καταστήματος. Αν και αρχικά το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των εμπλεκομένων προσπαθούσαν να το λήξουν οι υπόλοιποι θαμώνες του καταστήματος, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε. Ο ρομά έφυγε από το σημείο, πήγε και πήρε μια καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί έξω από το κατάστημα. Στην πλατεία του μικρού χωριού επικράτησε πανικός με κατοίκους να παρακολουθούν το περιστατικό έντρομοι. Σαν να μην έφτανε αυτό λίγα μέτρα μακριά βρισκόταν και ο αδελφός του δράστη, ο οποίος και αυτός κρατούσε καραμπίνα και άνοιξε πυρ.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν συνολικά 5 άτομα. Συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και δύο Αλβανοί. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί και ο αδελφός του πρώτου δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο ένας Αλβανός τραυματίας.

Ένας από τους τρεις Έλληνες τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Τρίπολης και οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Εν τω μεταξύ έξω από το νοσοκομείο της Καλαμάτας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λόγω της παρουσίας στο σημείο πολλών ρομά.

Tι δηλώνει στο zougla.gr o αντιδήμαρχος Τριφυλίας: 

Ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Ιωάννης Μερκούρης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε τα εξής: «Είναι ένα άσχημο και ατυχές περιστατικό, το οποίο θέλω να κλείσει εδώ και να μην έχει συνέχεια και θέλω η πολιτεία να ξανασκύψει πάνω στο πρόβλημα της αστυνόμευσης της περιοχής, διότι από τότε που καταργήθηκε το ΑΤ Κοπανακίου, έχουν συμβεί πάρα πολλά περιστατικά, κυρίως κλοπές από ρομά. Οι διενέξεις με τους ρομά είναι συχνές στην περιοχή μας και υπάρχουν πολλά επεισόδια, αλλά τώρα ξέφυγε το πράγμα».

 

zougla.gr

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 13
    Shares
SuperWebTricks Loading...