Άκης Τσελέντης: Ο σεισμός στο Ιόνιο μετακίνησε τον Πύργο Ηλείας και την Ζάκυνθο

Τον Πύργο Ηλείας και την Ζάκυνθο μετακίνησε η τρομακτική δύναμη του πρόσφατου σφοδρού σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου προκαλώντας τον πανικό και τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης αναφέρει τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της μετακίνησης καθώς και την σεισμική εξέλιξη που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Τσελέντης γράφει:

«Η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να διαρκέσει με σταδιακά ελαττούμενη συχνότητα εμφάνισης μετασεισμών (αριθμός μετασεισμών ανα μέρα) ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΩΝ.

Είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι ο 5,6 υπήρξε ο κυρίως μετασεισμός και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να έχουμε και άλλους της ίδιας τάξης μεγέθους ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

Σημερινή ανάλυση των GPS δεδομένων μας έδειξε ότι η πόλις της Ζακύνθου μετατοπίστηκε περίπου ΝΔ 5cm και όχι 3cm όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Το Κερί σίγουρα μετατοπίστηκε περισσότερο αλλά δεν έχουμε σχετικό όργανο στη περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η πόλις του Πύργου μετατοπίστηκε προς τα ΔΥΤΙΚΑ κατα 1,7cm. ΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ τα δίκτυά μας δεν δείχνουν μετανάστευση των επικέντρων προς άλλο κοντινό ρήγμα. »

documentonews.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  • 16
    Shares
SuperWebTricks Loading...