Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού (27-2-18)

Ισχυροί Άνεμοι, χιονοπτώσεις και χαλάζι τα χαρακτηριστικά

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από το βράδυ της Τρίτης από τα βορειοδυτικά της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

α) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

– Το βράδυ της Τρίτης (27-02-18) τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

– Αύριο Τετάρτη (28-02-18) τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

– Το βράδυ της Τρίτης (27-02-18) σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

– Αύριο Τετάρτη (28-02-18) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) σε υψόμετρο πάνω από τα 200 περίπου μέτρα και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-18) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.

 

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 7
    Shares
SuperWebTricks Loading...