Ένα ιστορικό πιάνο του Ωδείου Αθηνών στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΙΑΝΟ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Από την προηγούμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 ο 94-χρονος Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών διαθέτει στο Πνευματικό του Κέντρο πιάνο που θα του επιτρέπει να πραγματοποιεί εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος καθώς και να καλύπτει πάγιες διδακτικές ανάγκες των μαθητών του Σχολείου Μουσικής του και της Φιλαρμονικής. Η απόκτησή του ήταν στόχος πολλών ετών. Όλες οι προσπάθειες όμως λόγω του σημαντικού οικονομικού κόστους είχαν αποβεί άκαρπες.

Σήμερα αυτός ο στόχος έγινε πραγματικότητα χάρη στην ευγενική χορηγία του Ωδείου Αθηνών! Το πιάνο που θωρήθηκε είναι ένα ιστορικό πιάνο που σε αυτό έχουν παίξει σημαντικότατες μουσικές προσωπικότητες. Τη διαμεσολάβηση για την δωρεά του έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητής του Ωδείου Αθηνών Αθανάσιος Ζέρβας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων ευχαριστεί θερμά τον κ. Νίκο Τσούχλο Πρόεδρο του ΔΣ του Ωδείου Αθηνών καθώς και τους κυρίους Φίλιππο Τσαλαχούρη Διευθυντή Μουσικών Σχολών και Δημήτριο Μαρίνο Διοικητικό Διευθυντή για τη σημαντική αυτή δωρεά.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 θα δοθεί συναυλία για να τιμηθεί το Ωδείο Αθηνών για τη δωρεά πιάνου. Η συναυλία θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στις 8.00 μμ. με λυρικά τραγούδια και έργα για σόλο πιάνο από το κλασσικό ρεπερτόριο. Θα ακουστούν έργα των: Ludwig van Beethoven, Amadeus Mozart, Frederic Chopin, Georges Bizet, Gabriel Faure, Αθ. Ζέρβα, κ.α.. Σολίστ η Αμαλία Σδρόλια, μεσόφωνος και η Φρόσω Κτιστάκη, πιάνο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων ευχαριστεί ακόμα τη μεταφορική εταιρία των αδελφών Σουρέτη από τα Φιλιατρά για τη μεταφορά του πιάνου από την Αθήνα στα Φιλιατρά.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ            ΚΩΤΣΑΚΗ ΜΑΡΘΑ

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Μεσσηνία: Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή τσάντας https://t.co/kwd643PcCj
h J R
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα https://t.co/x1FtkIEFTu
h J R
Δήμος Τριφυλίας: Νέο όχημα για το «Βοήθεια Στο Σπίτι» https://t.co/l2z2TbipWr
h J R
Τριφυλία: Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το προσεχές Σαββατοκύριακο https://t.co/wwI0KwrQfj
h J R
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας για τα έργα ανάπληασης στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας https://t.co/7fpZ2pVp30
h J R