Ανέλαβε ο νέος αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης

Παραλαβή καθηκόντων από τον Φιλιατρινό Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, από τον Στρατηγό Γεώργιο Καμπά στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής.

Στην τελευταία του Ημερήσια Διαταγή ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Καμπάς συγκινημένος αναφέρθηκε στην τιμή να υπηρετήσει την Πατρίδα μέσω του θεσμού του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και στην αξία της χερσαίας συνιστώσας της στρατιωτικής ισχύος η οποία, μαζί με τους άλλους συντελεστές της, διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας, κάτι που έχει στεφθεί με επιτυχία μέχρι τώρα.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς τους προέτρεψε η επιχειρησιακή επαγρύπνηση, η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας και η συναδελφικότητα να αποτελούν οδοδείκτη του σήμερα που η πατρίδα υποχρεώνεται να διαβεί ατραπούς.

«Σας ευχαριστώ θερμά διότι σταθήκατε πιστοί συμπαραστάτες μου στο όραμα της συνέχισης αυτής της ιστορικής διαδρομής του Στρατού Ξηράς, με υψηλό ηθικό, πίστη στις παραδόσεις, με αφοσίωση στο καθήκον, ευσυνειδησία, εργατικότητα, αυταπάρνηση και καθημερινές υπερβάσεις, και σας συγχαίρω όλως ιδιαιτέρως για το αξιέπαινο έργο το οποίο επιτελέσθηκε. Έργο που έδωσε περισσότερη ώθηση στην επιχειρησιακή ετοιμότητα με αύξηση και συνεχείς ασκήσεις διαφόρων τύπων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ελλαδικού χώρου, ενεργοποίηση πλέον και χρήση μέσων που αποτελούν σοβαρούς πολλαπλασιαστές ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, βελτίωση της εκπαίδευσης με σύγχρονες μεθόδους τακτικής εξομοίωσης, εφαρμογή κατάλληλου οικονομικού ελιγμού έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις για προμήθειες, αναβαθμίσεις μέσων και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων μας», υπογράμμισε ο Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς.

Καταλήγοντας απευθυνόμενος στο νέο Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση του ευχήθηκε να συνεχίσει με ευλογία και επιτυχία το Έργο όλων των προκατόχων του, εξαντλώντας τη θητεία που η θεσμικότητα της Πολιτείας παρέχει στο αξίωμά του.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Φιλιατρινός, νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, καθώς η τελετή έγινε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στην οποία ήταν Διοικητής για δύο χρόνια.

Στην πρώτη του Ημερήσια Διαταγή απευθυνόμενος στα στελέχη του Στρατού Ξηράς ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης μίλησε για την ιερή παρακαταθήκη που είναι και οδηγός του έργου τους και αποτελεί η ιστορική πορεία του Ελληνικού Στρατού, που αρχίζει με την επανάσταση του 1821 και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπόσταση, τις ελπίδες και τους αγώνες του έθνους.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα και η ειδοποιός διαφορά του Ελληνικού Στρατού, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο να αποτελεί διαρκής μέριμνα για κάθε επίπεδο διοίκησης. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, δυνατότητες και δεξιότητες σας, είμαι πολύ υπερήφανος για εσάς», τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΣ και συμπλήρωσε: «Οδοδείκτης όλων των προσπαθειών σας, πρέπει να είναι οι στρατιωτικές αρετές, το ήθος, η λεβεντιά και η αγάπη σας προς την Πατρίδα».

Μιλώντας για την στρατιωτική εκπαίδευση απευθυνόμενος στις Στρατιωτικές Σχολές τους κάλεσε να συνεχίσουν τον καθοριστικό ρόλο, που παίζουν παρέχοντας υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση, καθόσον το επίπεδο του κάθε Στρατού εξαρτάται από την ικανότητα και αξιοσύνη των ηγητόρων του.

«Η προσπάθεια είναι συλλογική, κανείς δεν περισσεύει. Θα εργασθούμε όλοι μαζί με ένα σύνθημα….. ‘‘πάνω από όλα η Πατρίδα μας’’. Ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το μήνυμα που απευθύνω προς κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, ειδικά αυτή την περίοδο είναι, να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και την αποφασιστικότητα του Ελληνικού Στρατού και να αισθάνονται την ασφάλεια και τη σταθερότητα που τους εγγυώμεθα. Ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί βασικό πυλώνα εθνικής ισχύος και ισχυρή δύναμη αποτροπής, έτοιμος για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Χώρας, καθώς και της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού. Μοναδικός στόχος αποτελεί πάντα η νίκη στη μάχη της αποτροπής» υπογράμμισε ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Καταλήγοντας ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης τόνισε: «Σε μία περίοδο γενικότερης ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπου η Ελλάδα δίνει έναν πολυεπίπεδο διπλωματικό αγώνα, ο Στράτος Ξηράς και κατ’ επέκταση οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν παράγοντα ασφάλειας, ισχύος, ευημερίας και σταθερότητας».

armynow.gr

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός Άρης - ΑΕΚ
h J R
Τσικνοπέμπτη: Γιατί τσικνίζουμε και ποια είναι τα έθιμα στην Ελλάδα https://t.co/aDP5wCT8GR
h J R
Ανυπότακτα Φιλιατρά: Η υπομονή έχει και τα όριά της https://t.co/gsLpaGhmRU
h J R
Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο σας προσκαλεί στον Αποκριάτικο χορό https://t.co/j0TrjMcYQR
h J R
Φιλιατρινό Καρναβάλι 2020: Δηλώσεις συμμετοχής για το καλύτερο Αποκριάτικο Ξεφάντωμα (Video) https://t.co/SLWSupV68o
h J R