Ανυπότακτα Φιλιατρά: Η υπομονή έχει και τα όριά της

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

 Μετά από μια φυσική καταστροφή (νεροποντή, όχι πλημμύρα), το αυτονόητο για μια οργανωμένη δομή της Πολιτείας – στην περίπτωσή μας: Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας – είναι η καταγραφή των ζημιών που έγιναν και η αποκατάστασή τους. Οι καταγραφές είναι λογικό να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία, ΔΕΥΑΤ)

Τα παραπάνω αποσκοπούν στην ορθολογιστική επανόρθωση των ζημιών με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και κατά συνέπεια την παραγωγή έργου προς τους πολίτες.

Η συγκεκριμένη αυτονόητη διοικητική πρακτική αγνοήθηκε, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της πόλης.

Κύριοι της δημοτικής αρχής, αλλάξτε διοικητική ρότα, πράξτε το καθήκον σας, διαφυλάξτε – υπερασπίστε την κοινωνική ιδιοκτησία δηλαδή αποκαταστήστε την ασφαλή διέλευση στους αγροτικούς δρόμους, όπου υπάρχει ανάγκη. Μην υποβαθμίζετε την εμπορική αξία της περιουσίας των Φιλιατρινών πολιτών. Σεβαστείτε το μόχθο και τον ιδρώτα των πολιτών.

Τονίζουμε ότι η ατμομηχανή κίνησης της οικονομίας του Καλλικρατικού Δήμου, είναι η τεράστια αγροτική παραγωγή κι όχι μόνο, της πόλης των Φιλιατρών. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με θεμέλιο στόχο το συμφέρον του τόπου, πράττουν το καθήκον τους, μη κουκουλώνοντας, αναδεικνύοντας και απαιτώντας λύσεις για τα προβλήματα των Φιλιατρών.

  1. Ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι εισηγητικές εκθέσεις καταγραφής ζημιών – μελέτες αποκατάστασης ζημιών από τις καθ΄ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες
  2. Ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών από τη νεροποντή.
  3. Ζητάμε να υπάρξει η απαραίτητη σήμανση ώστε ν΄ αποφευχθούν ατυχήματα, διότι συνέπεια των άστοχων πραγματοποιθέντων παρεμβάσεων, έχουν δημιουργηθεί τεράστιες τάφροι – παγίδες και αιτίες ατυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται.
  4. Ζητάμε επίσης τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν όταν πραγματοποιήθηκε η περίφημη αγροτική οδοποιία της πόλης, η οποία λειτούργησε ως μοχλός ανάπτυξης.

Συντοπίτες/σες, ο Καλλικρατικός θεσμός δεν δουλεύει. Το συμφέρον του τόπου απαιτεί την επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών.

Φιλιατρά, 19 Φλεβάρη 2020

                                                                                  Για τα

                                                                     ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

                                                                       Βασίλης Σπυρόπουλος

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα https://t.co/x1FtkIEFTu
h J R
Δήμος Τριφυλίας: Νέο όχημα για το «Βοήθεια Στο Σπίτι» https://t.co/l2z2TbipWr
h J R
Τριφυλία: Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το προσεχές Σαββατοκύριακο https://t.co/wwI0KwrQfj
h J R
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας για τα έργα ανάπληασης στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας https://t.co/7fpZ2pVp30
h J R
Πάσχα 2020: Το βράδυ της 26ης Μαίου θα γίνει η τελετή της Ανάστασης https://t.co/k4ynlXsWMB
h J R