Απορία αναγνώστη για την αξιοποίηση του Παλιού Λυκείου Φιλιατρών

Υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με το παλιό Λύκειο Φιλιατρών;

Προκειται για ενα ιστορικό κτίριο σημείο αναφοράς για την πόλη μας που τα τελευταία χρόνια μαραζώνει χωρίς να θυμίζει σε τίποτα το επιβλητικό πραγματικά σχολείο με τους φοίνικες.

Παλιότερα είχε προταθεί η παραχώρηση κάποιων αιθουσών στο Σύλλογο Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο » Μαυροπίνακας» για τη στέγαση μουσείου για το παλιό σχολείο.

Άποψη μου ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τη στέγαση αυτής της πολύ ωραίας ιδέας αλλά και για τη δημιουργία πολιτιστικού μουσείου για τη ζωή στα Φιλιατρά όπως την γνωριζουμε μόνο μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Γιατί όχι και για δημιουργία μουσείου για την αγροτική ζωή στα μέρη μας. Σίγουρα ιδέες υπάρχουν και ο τρόπος αξιοποίησης θα βρεθεί αν υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον. Οι δημοτικοι σύμβουλοι της πόλης μας όπως και όλοι οι Φιλιατρινοί οφείλουμε να το δείξουμε. Ποια πόλη θα είχε ένα τόσο όμορφο και ιστορικό κτίριο και δεν θα το αξιοποιούσε..

Πρόσφατα ο δήμος κατοχύρωσε τη χρηματοδότηση έργων στα πλαίσια του «Φιλόδημος» ύψους περίπου 500000 ευρώ. [Δήμος Τριφυλίας: Δύο εντάξεις έργων με χρηματοδοτήσεις 505.880 ευρώ (για μηχανήματα έργου 355.880 ευρώ και σχολικά κτίρια 150.000 ευρώ)]

Άραγε έπεσε καν στο τραπέζι η σκέψη για ένταξη στο πρόγραμμα του παλιού λυκείου Φιλιατρών το οποίο μαραζώνει αντί να αποτελεί κέντρο πολιτισμού για τα Φιλιατρά?

Στ. Χ.

 

Το παρακάτω αίτημα φορέων υποβλήθηκε πρόσφατα προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Ομαδικό Αίτημα Φορέων Για Το Παλιό Λύκειο Φιλιατρών Με Πρωτοβουλία Του Μαυροπίνακα

 

Κοινοποίησε στο:
  • 22
  •  
  •  
  •   
  •   
  •