Αυτοψία του περιφερειάρχη Π. Νίκα και του προέδρου ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα στο Πολυλίμνιο

Την περιοχή Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 14 Απριλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μαζί με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), αλλά και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η αυτοψία, η οποία διενεργήθηκε από κλιμάκιο συνεργατών του καθηγητή, έγινε μετά από την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης με τον Ε. Λέκκα, στην οποία συζητήθηκε η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης για την διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας των επισκεπτών της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αυτής περιοχής.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας υπήρξε ακριβής αποτύπωση του πιο πάνω εξαιρετικού φυσικού κάλλους χώρου, η οποία θα αξιοποιηθεί για την εκπόνηση μελέτης σκοπός της οποίας θα είναι να καταστήσει τον εν λόγω χώρο όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους τον επισκέπτονται -ο αριθμός των οποίων κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Η μελέτη θα προτείνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι κίνδυνοι ενδεχομένως υφίστανται.

Στο μεταξύ θα υπάρξει αποκατάσταση και καθαρισμός του χώρου, αλλά και των προσβάσεων, ενώ η μελέτη για την ασφάλειά του θα ξεκινήσει να εκπονείται μόλις ολοκληρωθεί η αποτύπωση της περιοχής -“οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να καταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή τον χώρο αυτόν, ο οποίος αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Τον Π. Νίκα και τον Ε. Λέκκα, στη αυτοψία στο Πολυλίμνιο συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, οι ειδικός σύμβουλος Νίκος Φοίφας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Διακοπή νερού και την Παρασκευή στα Φιλιατρά! Την κατανόηση των κατοίκων ζητά ο Δήμος https://t.co/FQeeottn4p
h J R
Πωλείται ελαιοπερίβολο στα Φιλιατρά https://t.co/1FcciWZkwN
h J R
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τα προβλήματα στις καλλιέργειες https://t.co/P1loz6jOXm
h J R
Συνάντηση Λεβεντάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο για την παραβατικότητα στην Τριφυλία https://t.co/jH2MA0idFj
h J R
Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δρούσαν με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματι… https://t.co/oTswV5a2nL
h J R