Γιάννης Γκότσης: Ο προσιτός σε όλους Δήμαρχος, με το ανθρώπινο πρόσωπο

Τον Δήμαρχο Γιάννη Γκότση γνώρισα πρώτη φορά σε μια αποκριάτικη γιορτή για τα παιδιά στον ΠΥΡΣΟ, γύρω στα 1980. Αυτός, νεαρός Δήμαρχος τότε κι εγώ μικρό παιδάκι. Θυμάμαι που ανέβηκε με την κιθάρα του ο Δήμαρχος στη σκηνή και έπαιξε λίγο, για όλα τα παιδιά της γιορτής. Τότε κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αυτός, αγαπούσε πολύ τα παιδία κι είχε τη δυνατότητα να ταυτιστεί μαζί τους.

Ήταν τα χρόνια εκείνα που όλοι τα χαρακτηρίζουμε ως “χρόνια της αθωότητας”, των ανιδιοτελών σχέσεων, της δημιουργικότητας, της καλής διάθεσης. Ο Γιάννης Γκότσης ήταν ο προσιτός σε όλους Δήμαρχος, με το ανθρώπινο πρόσωπο. Πολλοί τον φώναζαν με το μικρό όνομά του “Γιάννη”, όχι Δήμαρχε.

Μετά από πολλά χρόνια το 1998, νεαρή γεωπόνος εγώ μαθητευόμενη, Δήμαρχος για 3η φορά αυτός, συναντηθήκαμε στο Δήμο Φιλιατρών. Τότε ο Γιάννης Γκότσης έγινε και πάλι για άλλη μια φορά ο πολιτικός προϊστάμενος, ο μέντορας όλων των υπαλλήλων του Δήμου Φιλιατρών.

Στο Δημαρχείο, απέπνεε μια όμορφη αύρα. Μια ατμόσφαιρα ελευθερίας και συνεργασίας. Ο Δήμαρχος Γιάννης Γκότσης οραματιζόταν για τα Φιλιατρά. Και τα οράματά του τα μεταλαμπάδευε με επιδέξιο τρόπο στους υπαλλήλους. Μας έριχνε στο φιλότιμο, πολλές φορές δουλεύαμε ξεχνώντας το ωράριο διότι νιώθαμε χρέος να βγει η δουλειά. Μας συμβούλευε να είμαστε εξυπηρετικοί και χρήσιμοι στον πολίτη, να τον καλοδεχόμαστε, να τον κατατοπίζουμε δίχως διακρίσεις. Δουλεύαμε ευχάριστα χωρίς να βαρυγκωμάμε. Ως υπαλλήλους μας προστάτευσε από κάθε κακοτοπιά αλλά και παλιανθρωπιά, που συναντούσαμε στη δουλειά μας.

Ήταν απαιτητικός και του άρεσε η δουλειά και το έργο προς τους πολίτες να είναι ει δυνατόν τέλειο. Κι αν καμιά φορά υπήρχαν αστοχίες – και ποιός άλλωστε όταν εργάζεται δεν κάνει λάθη – μας νουθετούσε.

Ως Δήμαρχος και άνθρωπος ο Γιάννης Γκότσης ήταν από τους λίγους που αγαπούσε το αστικό πράσινο, παράγοντα καλαισθησίας για τον τόπο. Επίσης αγαπούσε πάρα πολύ τον πολιτισμό και την γνώση. Θα μας μείνουν αλησμόνητες όλες οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα χορευτικά καθώς και το Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, που πραγματώνονταν επί των ημερών του.

Εκ μέρους όλων των υπαλλήλων του Δήμου Φιλιατρών, θέλω να εκφράσω το σεβασμό και την αγάπη όλων μας, σε σένα Δήμαρχε. Για όλα αυτά, τα γεμάτα δημιουργία για τον τόπο χρόνια που ζήσαμε μαζί. Τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν δυσαναπλήρωτη η απουσία σου για την πόλη, απ΄ τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, για λόγους υγείας. Η πόλη των Φιλιατρών και περιχώρων, ο Δήμος Φιλιατρών που τόσο λάτρεψες και μόχθησες, σήμερα είναι σε μια φθίνουσα πορεία. Θα ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα, αν η πόλη ήταν κάτω από τη δική σου, καθοδήγηση.

Εκ μέρους όλων των συναδέρφων στο Δήμο Φιλιατρών, συλλυπούμαστε ειλικρινά την αγαπημένη σου σύζυγο Μαίρη και τα παιδιά σου Κριλένια, Αντώνη και Σπύρο. Τους διαβεβαιώνουμε, ότι σίγουρα ο Δήμαρχος και άνθρωπος Γιάννης Γκότσης, δεν θα πεθάνει ποτέ για εμάς, διότι θα τον έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας και την σκέψη μας.

Καλό ταξίδι, φίλε και Δήμαρχε

Γιάννη Γκότση

Ζωή Πετροπούλου

προισταμένη Διευθύνσεως Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας

Εκ μέρους των εργαζομένων στο Δήμο Φιλιατρών

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Φιλιατρά: Απάντηση Δ. Καραβίτη σε Β. Σπυρόπουλο https://t.co/hrlzvTrgFs
h J R
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020 https://t.co/dZ0giOAV9Q
h J R
Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία https://t.co/yBDV0JMpeh
h J R
Διακοπές ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των Φιλιατρών https://t.co/eCRiA2wpVP
h J R
Τοπικό Συμβούλιο εδώ και τώρα ζητούν τα Ανυπότακτα Φιλιατρά https://t.co/Hk2twEI2Dx
h J R