Δήμος Τριφυλίας: Ευχαριστίες για τη διοργάνωση του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παράδοσης

Για 14η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ” – “Kyparissia Sunshine International Folklore Festivalολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη φιλοξενία ξένων αποστολών από την Ιταλία, τη Σλοβενία, το Περού, την Ισπανία και το Κιργιστάν, αλλά και τη συμμετοχή της Ελληνικής αποστολής «Εστία Πιερίδων Μουσών» Κατερίνης. Στις πόλεις διεξαγωγής των παραστάσεων συμμετείχαν οι τοπικοί Σύλλογοι Πολιτιστικός Γαργαλιάνων, Μορφωτικός Γαργαλιάνων, Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Μορφωτικός Σύλλογος «Πυρσός», Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», καθώς και ο συνδιοργανωτής Σύλλογος ΜΕΣΚ, με τις χορευτικές τους ομάδες.

Ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές ΠΕΔ Πελοποννήσου και  ΜΕΣΚ για την άψογη συνεργασία και την επιτυχή διοργάνωση.

Λαοί με διαφορετική προέλευση, ιστορία και πολιτισμό συναντήθηκαν στο Δήμο μας σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, στη διοργάνωση του οποίου συνέβαλαν Σύλλογοι, εθελοντές και χορηγοί.

Θερμές ευχαριστίες

 • Στους Συλλόγους που μαγείρεψαν και φιλοξένησαν τις ξένες αποστολές
 1. Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων
 2. Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων
 3. Πολιτιστικό Σύλλογο Σπηλιάς ‘ΕΡΜΗΣ’
 4. Πολιτιστικό Σύλλογο Χριστιανούπολης
 • Τους εθελοντές της Τ.Κ. Ράχες, που με δική τους πρωτοβουλία και ιδιαίτερη προθυμία παρέθεσαν γεύμα σε δύο φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες.
 • Την κ. Χαρά Παπαδοπούλου – Ιδιοκτήτρια Κατ/μος Καφέ στην Κυπαρισσία, η οποία μαγείρεψε και φιλοξένησε δύο μεσημέρια τα μέλη της αποστολής της Σλοβενίας.
 • Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοπανακίου ‘ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ’ για την προσφορά γλυκίσματος σε όλους τους χορευτές της παράστασης στο Κοπανάκι.
 • Στους χορηγούς μας

στους Γαργαλιάνους κ. Λαμπούση Νικήτα – αγρότη, ελαιοτριβέα και το Αρτοποιείο ΜΠΟΥΛΟΥΛΗΣ,

στα Φιλιατρά το Παντοπωλείο του κ. Σωτ. Λύκου και την Επιχείρηση ΗΧΟΠΟΛΙΣ κ. Χαρ. Λυμπερόπουλου,

στην Κυπαρισσία το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

στο Κοπανάκι το Σύλλογο Εμπόρων & Επαγγελματιών Κοπανακίου «Η Πρόοδος» και το Τυροκομείο του κ. Διακουμή Νικολάου.

 • Το Παλιό Νερόμυλο στην Κυπαρισσία για την   υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία των χορευτών και το Οινοποιείο ‘NESTOR’ για την ξενάγηση και γευσιγνωσία στα κελάρια του.
 • Την Επιχείρηση Αθανασίου Κόντογλου “Koa Beach” για την υποδειγματική φιλοξενία των ξένων αποστολών.
 • Τους μαέστρους και τα μέλη των Δημοτικών Φιλαρμονικών Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων καθώς και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, για τη συμμετοχή τους στις παρελάσεις των χορευτικών ομάδων.
 • Τους εθελοντές συνοδούς των ξένων αποστολών του ΜΕΣΚ, για τη συμβολή τους στην επικοινωνία και τον συντονισμό των ομάδων.
 • Το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου Τριφυλίας, που δούλεψε για την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ και τέλος
 • Το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας για τη συνδρομή του στη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τις μετακινήσεις των αποστολών και τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Κοινός στόχος όλων μας, πέρα από το μαγικό θέαμα που απολαύσαμε, ήταν η προβολή του Δήμου μας και της Ελλάδας, ελπίζοντας πως οι φιλοξενούμενες αποστολές θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις πατρίδες τους.

Ο Δήμος μας θα παραμείνει εγγυητής της διοργάνωσης του σημαντικού αυτού πολιτιστικού γεγονότος, που ταξιδεύει την Τριφυλία σε όλο τον κόσμο.

 

 

Κοινοποίησε στο:
 • 2
  Shares
SuperWebTricks Loading...