Εκδήλωση για την Ελιά & το Λάδι στο Λύκειο Φιλιατρών

Λύκειο Φιλιατρών

Δελτίο Τύπου

Με το ξεκίνημα της ελαιοκομικής περιόδου κι έχοντας υπόψη τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής μας, τόσο από άποψη κοινωνική όσο και οικονομική, καθώς και τον κυρίαρχο ρόλο της ελαιοκαλλιέργειας σε αυτή , και με ακροατήριο τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου, στα πλαίσια των μαθημάτων Πολιτικής Παιδείας και Κοινωνιολογίας, πραγματοποιούμε ειδική εκδήλωση με θέμα:

«Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 στο αμφιθέατρο του Λυκείου Φιλιατρών με ομιλητές τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο, με θέμα την ελαιοκαλλιέργεια και τις οικονομικές προοπτικές της και το λογοτέχνη κ. Κώστα Κόλλια –Ερανιώτη με θέμα: «Η ελιά και το λάδι στην κοινωνική ζωή και παράδοση», βασισμένη στο πρόσφατο βιβλίο του, «Το τραγούδι της δέμπλας», έκδοση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, το οποίο θα διανέμει στους μαθητές και τις μαθήτριες δωρεάν.

Κείμενα από το βιβλίο θα διαβάσει η φιλόλογος κ. Ματίνα Μιχαλακοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Φιλιατρών.

 

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 43
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας: Πανηγυρική Ἀναστάσιμη ἀκολουθία κατά τό μεσονύκτιον μεταξύ Τρίτης 26ης πρός Τετάρτην 27η… https://t.co/oeVEroTR8f
h J R
Συνελήφθησαν 51 άτομα στην Πελοπόννησο https://t.co/uf9fA3djjP
h J R
Καταπέλτης ο Αυρηλιώνης απέναντι στον Μερκούρη https://t.co/fEIukZc31V
h J R
Τριφυλία: Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το Σαββατοκύριακο https://t.co/y5hM8FdbLr
h J R
Στις 26 Μαϊου η κλήρωση για την λαχειοφόρο της Γ΄ Γυμνασίου Φιλιατρών https://t.co/eNkXmouVlS
h J R