Εκθέσεις στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών

Δύο εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών που αποτέλεσαν δυο διαφορετικά, αλλά ουσιαστικά μαθήματα.

Η Λαογραφική έκθεση η οποία αφορούσε στην Λαϊκή μας παράδοση και τον Πολιτισμό πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Β΄τάξης οι οποίοι και παρουσίασαν τα εκθέματα σε όλα τα παιδιά του σχολείου και στήθηκε στην τάξη τους στο πλαίσιο  ενός προγράμματος που υλοποιούν.

Η άλλη αφορούσε στην έκθεση ιστορικού υλικού, κειμηλίων από το 1821 η οποία στήθηκε από τον Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» στο πλαίσιο του εορτασμού για την 25η Μαρτίου. Επρόκειτο για ένα μέρος μιας μεγάλης συλλογής όπλων και αντικειμένων του αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Η έκθεση διήρκησε μόνο λίγες ώρες και οι μαθητές του σχολείου μας καθώς και μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την χρήση των όπλων του Αγώνα καθώς και για τα στολίδια των γυναικείων φορεσιών.

Όλα αυτά συνοδεύονταν από τους ήχους μιας φλογέρας και τα ακούσματα δημοτικών τραγουδιών για τα οποία φρόντισαν να ακούσουμε ζωντανά τα μέλη του Συλλόγου που ήρθαν από την Καλαμάτα ειδικά για το σχολείο μας και τους ευχαριστούμε πολύ.

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 34
    Shares
SuperWebTricks Loading...