Επίτιμος Δημότης Τριφυλίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ανακηρύχθηκε σήμερα στην Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στα πλαίσια εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στην προσφώνησή του ανέφερε:

«Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Σας υποδεχόμαστε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά στην Κυπαρισσία και είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας για όλη την Τριφυλία.

Υποδεχόμαστε τον Ανώτατο Άρχοντα της Ελληνικής Πολιτείας την ημέρα της λαμπρής εορτής της Χριστιανοσύνης της Πεντηκοστής.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, οι μαθητές του Χριστού κατανόησαν πλήρως την αποστολή του Ιησού στον κόσμο. Τα πνευματικά χαρίσματα τα οποία γέμισαν τις καρδιές των αποστόλων με θέληση, πίστη και αγάπη, μπορούν να αποτελέσουν και δικά μας εφόδια, ώστε αντιλαμβανόμενοι την δύναμη και τη διαχρονικότητα της πίστης μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη   σε ατομικό επίπεδο αλλά και ως Έθνος.

Η Πολιτεία και η Εκκλησία στην ιστορική διαδρομή της πατρίδας μας ήταν πάντα συνοδοιπόροι στη σωτηρία του Γένους των Ελλήνων.

Για το λόγο αυτό η παρουσία σας σήμερα στον τόπο μας ως σύμβολο ομοψυχίας και  ενότητας του έθνους έχει ιδιαίτερη σημασία.

Συμπαραστάτης στο σύγχρονο και δίκαιο αγώνα του Ελληνικού λαού υπέρ του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, πηγή πνευματικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αποφασιστικού λόγου, υπευθυνότητας, σύνεσης, εξαιρετικού ήθους και  προσφοράς, με βαθειά γνώση των πολιτικών και εθνικών θεμάτων, με όλες τις αρετές που σας κοσμούν και υπηρετείτε το κορυφαίο πολιτειακό λειτούργημα ……σηματοδοτείτε το αδούλωτο πνεύμα της Ελλάδος. Μας εμπνέετε δύναμη και αποφασιστικότητα για να διατηρούμε ακλόνητο και υψηλό φρόνημα ….. να κρατάμε ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας.

Η Τριφυλία είναι ένας τόπος ευλογημένος και φιλόξενος…. Ως Μεσσήνιος σας είναι φυσικά γνωστή.

Οι ιστορικές της καταβολές ξεκινούν από την εποχή του Ομήρου και αποτυπώνονται σε 92 καταγεγραμμένους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Είναι ένας Δήμος με δυναμική… διαθέτει πολιτιστική ταυτότητα,   σύγχρονη τουριστική υποδομή, ιστορικούς ελαιώνες και αμπελώνες, καθώς και σύγχρονες κηπευτικές καλλιέργειες που αποδίδουν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα.

Η πρόσκληση να επισκεφθείτε την Τριφυλία ξανά είναι ανοιχτή και διαρκής.

 

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υψηλή παρουσία σας…. για την τιμή να γιορτάσετε σήμερα μαζί μας τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης.

Η Τριφυλία πρώτη φορά υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Λαμπρύνατε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σας ευχόμαστε να έχετε υγεία και ψυχική δύναμη στο δύσκολο έργο της προάσπισης των εθνικών δικαίων και συμφερόντων της πατρίδας μας.

Ο Δήμος Τριφυλίας ως ένδειξη αναγνώρισης, τιμής και ευγνωμοσύνης για την πολύχρονη παρουσίας σας και την πολύτιμη συμβολή σας στον πνευματικό και πολιτικό βίο της χώρας, καθώς και την ενωτική σας παρουσία στα δρώμενα του Ελληνικού Έθνους… σας ανακηρύσσει Επίτιμο Δημότη Τριφυλίας. «

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος είπε:

«Η σημερινή μέρα μας διδάσκει ότι η ενότητα είναι το κυριότερο όπλο μας στον δρόμο της δημιουργίας. Αυτή η ενότητα θα έπρεπε να γίνει, και να είναι ένα όπλο στα χέρια της μεγάλης Ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Το βλέπουμε παντού σήμερα -δυστυχώς με τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται- η δύναμη που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να οδηγηθεί στον προορισμό της που είναι πανανθρώπινος προορισμός, που ξεπερνάει τους λαούς της, είναι η ενοποίηση της.

Να γίνει μια ενιαία Ευρώπη Ομοσπονδιακού τύπου υπό όρους αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Αυτό είναι το οποίο πρέπει να γίνει. Αλλά σε εμάς τους Έλληνες αυτό το οποίο πρέπει πραγματικά να γίνει συνείδηση, είναι πως η ενότητα είναι η βάση της δικής μας δημιουργίας», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και πρόσθεσε: «Και το επαναλαμβάνω, αυτή την ενότητα πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες να την μεταλαμπαδεύσουμε και στη μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια. Το ξαναλέω -κουραστικά θα το τονίζω- η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνάει τους Λαούς της, έχει Πανανθρώπινο ρόλο, είναι εκείνη που μπορεί να υπερασπισθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον Κόσμο σ΄ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, την Ειρήνη, τον Ανθρωπισμό, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη και ιδίως την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Άλλα για να μπορέσει να το πράξει, χρειάζεται η Ένοποίηση, να φτάσει στον τελικό της προορισμό. Αυτό που οι Πατέρες της Ευρώπης οραματίστηκαν για να μην ξαναγυρίσουμε στους εφιάλτες του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Και οι εφιάλτες δεν έχουν τελειώσει», προειδοποίησε ο κ. Παυλόπουλος.

«Σε πνεύμα ενότητας οφείλουμε να επιτύχουμε όλους τους εθνικούς μας στόχους»

Ενώ έκλεισε λέγοντας: «Τα μορφώματα του ναζισμού και του φασισμού δυστυχώς ξανά αναπτύσσονται και υπονομεύουν την Ευρώπη επιδιώκοντας την διάλυσή της. Το μεγάλο μας όπλο όσων πιστεύουμε στο Ευρωπαϊκό Όραμα είναι η Ενότητά μας και η αποφασιστικότητά μας να υπερασπισθούμε τον Άνθρωπο, τον Άνθρωπο ως Πνεύμα. Αυτές είναι οι σκέψεις που μου δημιουργεί η σημερινή μέρα».

«Οι συμβολισμοί της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος έχουν για εμάς, τους Έλληνες, σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, μιαν πραγματικώς εμβληματική σημασία. Και τούτο διότι μας διδάσκουν την αξία της ενότητας, ως αναντικατάστατου εφοδίου κατά την εκπλήρωση της Εθνικής μας Αποστολής», τόνισε από την Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, για να προσθέσει: «Εμείς, οι Έλληνες, ό,τι ιστορικώς σημαντικό το επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη και απώλειες για τον Εθνικό μας Κορμό. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα ενότητας οφείλουμε να επιτύχουμε όλους τους Εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε την υπεράσπιση της Πατρίδας και την θωράκιση των Εθνικών μας Θεμάτων».

Εκτός από το νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Τριφυλίας, για τη μακρά ιστορία του συγκεκριμένου τόπου. «Ενός τόπου», όπως τόνισε, «με λαμπρή ιστορία αγώνων υπέρ της Πατρίδας και της Ελευθερίας, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά και με μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, από την αρχαιότητα ως την εποχή μας».

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ – ert.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  • 10
    Shares
SuperWebTricks Loading...