Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τις επιταγές

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Αρ. Πρωτ: 194/10-04-2020

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Ανάπτυξης

Κοιν: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σχετικά με την υπαγωγή νέων ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης της αγοράς λόγω κορωνοϊού, πληροφορηθήκαμε ότι στο μέτρο αυτό συμπεριλήφθησαν και οι έμποροι χονδρικής πώλησης της Αττικής (Κ.Λ.Α. κ.α.), στους οποίους δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των μεταχρονολογημέων επιταγών που έχουν εκδώσει προς τους παραγωγούς για διάστημα 75 ημερών.

Αυτό είναι ένα μέτρο ετεροβαρές και μονόπλευρο αφού δε συμπεριλαμβάνει τους παραγωγούς οι οποίοι βάσει των αξιογράφων που έχουν στα χέρια τους, έχουν εκδώσει δικά τους σε αντίστοιχες ημερομηνίες σε προμηθευτές τους.

Επειδή μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο για μας που να ισορροπεί και να ισοσταθμίζει το θέμα των πληρωμών που σας προαναφέραμε και επειδή θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην αγορά με ακάλυπτες επιταγές, που θα σημάνει αδυναμία των παραγωγών στην προμήθεια εφοδίων και ως εκ τούτου στην παραγωγή αγαθών με επίπτωση εκτός των τόσων άλλων και στη διατροφική αλυσίδα, παρακαλούμε:

Άμεσα να συμπεριληφθούμε και εμείς στο μέτρο προκειμένου να προλάβουμε κινδύνους και προβλήματα δυσεπίλυτα ή ακόμη και ανεπανόρθωτα.

Φιλιατρά 10/04/2020

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Αθανασόπουλος Βασίλειος            Στασινόπουλος Δημήτριος

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Διακοπή νερού και την Παρασκευή στα Φιλιατρά! Την κατανόηση των κατοίκων ζητά ο Δήμος https://t.co/FQeeottn4p
h J R
Πωλείται ελαιοπερίβολο στα Φιλιατρά https://t.co/1FcciWZkwN
h J R
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τα προβλήματα στις καλλιέργειες https://t.co/P1loz6jOXm
h J R
Συνάντηση Λεβεντάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο για την παραβατικότητα στην Τριφυλία https://t.co/jH2MA0idFj
h J R
Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δρούσαν με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματι… https://t.co/oTswV5a2nL
h J R