Κάτι πρέπει να γίνει με τις Εφορευτικές

Για ακόμα μια φορά ελάχιστα ήταν τα άτομα των Εφορευτικών Επιτροπών που προσήλθαν την Κυριακή στα εκλογικά τμήματα που τους είχαν καλέσει.

Βέβαια, υπήρχαν κι αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν και ο δικαστικός αντιπρόσωπος κράτησε.

Άλλοι πήγαν λίγο πριν από το κλείσιμο, άλλοι έφτασαν με γνωματεύσεις γιατρών και, τέλος, αρκετοί δεν πήγαν για να αποφύγουν να τους κρατήσουν.

Είναι γεγονός ότι, ειδικά στα μεγάλα τμήματα, η δουλειά της Εφορευτικής είναι δύσκολη και, κυρίως, «λάντζα».
Έτσι, δύσκολα θα πάει κάποιος και θα καθίσει τόσες ώρες και, φυσικά, δε θα πληρωθεί, ξέροντας μάλιστα ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας θα λάβουν ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Τι μπορεί να γίνει όμως; Υπάρχει λύση; Θεωρούμε ότι υπάρχει, αλλά είτε κοστίζει είτε θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Για παράδειγμα, δε θα ήταν λογικό να καλέσουν δασκάλους και καθηγητές να είναι εφορευτική επιτροπή; Μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα είναι κλειστά. Ή ακόμα θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στρατιώτες;

Και τέλος, αφού το κράτος χαλά τόσα χρήματα για τις εκλογές, δε θα μπορούσε να δώσει, έστω, ένα μικρό ποσό σε ανέργους και να καλέσει όποιον από αυτούς επιθυμούσε να είναι στην Εφορευτική Επιτροπή;

Υ.Γ.: Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους πήγαν. Όσο για τους δικηγόρους που κράτησαν τα άτομα, φυσικά και έχουν το δικαίωμα από το νόμο. Όμως, δεν είναι ό,τι καλύτερο να κρατάς κάποιον με το ζόρι κι ας το ορίζει ο νόμος.

 

tharrosnews.gr

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •