Καθορισμός περιοχών εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή του Δασαρχείου Κυπαρισσίας

kinigetikos

Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2016 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η Δασική ρυθμιστική διάταξη χώρων εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή του Δασαρχείου Κυπαρισσίας.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη τις προφορικές απόψεις των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων αλλά και την σχετική εισήγηση της υπεύθυνης του γραφείου θήρας του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, καθορίστηκαν 4 περιοχές για τις ανάγκες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή.

 

Οι περιοχές αυτές είναι:

1) Στην Περιοχή των Τ.Κ, Αγαλιανής, και Προδρόμου της Δ.Ε. Αυλώνα, του Δήμου Τριφυλίας, εμβαδού 8.411,00 στρεμμάτων.
Αρχίζει από τη θέση Βουνάκι στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας και ακολουθεί ανατολικά το αγροτικό δρόμο στις θέσεις Χατζηαλώνι, Κολοκυθού, όπου συναντά την Ε.Ο. προς Αγαλιανή. Διέρχεται από την Αγαλιανή και από εκεί ακολουθεί την Ε.Ο προς Τ.Κ. Προδρόμου, στη θέση Κάμπος ακολουθεί Δυτικά τον αγροτικό δρόμο προς Οικισμό Πηγαδούλια, όπου συνεχίζει έως τη συμβολή του με την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, όπου ακολουθεί την Ε.Ο. νότια και κατευθύνεται στη θέση Βλασσάδα – Βουνάκι.

k1

 

2) Στην περιοχή των Τ.Κ. Πλάτης και Χριστιανούπολης της Δ.Ε. Φιλιατρών, του Δήμου Τριφυλίας, εμβαδού 5.067,00 στρεμ.
Αρχίζει από την Ε.Ο Φιλιατρών – Πλάτης στη θέση Άγιος Γεώργιος Τ.Κ. Πλάτης ακολουθεί νότια, το αγροτικό δρόμο προς το σκουπιδότοπο στις θέσεις Μαύρη Λίμνα, Φιλιατρινό φράγμα, συνεχίζει έως τη συμβολή του με την Ε.Ο. Χριστιανούπολης -Πλάτης όπου ακολουθεί Βόρεια την Ε.Ο. Χριστιανούπολης – Πλάτης έως την Τ.Κ. Πλάτης την οποία διέρχεται και ακολουθεί νότια την Ε.Ο. Πλάτης – Φιλιατρών έως τη θέση Άγιος Γεώργιος.

k2

 

3) Στην περιοχή των Τ.Κ. Μουζακίου, Πύργου της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Δήμου του Τριφυλίας της Δ.Κ. Χώρας ΔΕ. Νέστορος του Δήμου Πύλου Νέστορος, εμβαδού 5.644,00 στρεμ.
Αρχίζει από την Ε.Ο. Μουζακίου – Πύργου στη θέση Άγιοι Θεόδωροι ακολουθεί νότια την Ε.Ο. Μουζακίου – Πύργου έως τη συμβολή του με το χωματόδρομο στη θέση Τριανταφυλέικα, όπου κατευθύνεται ανατολικά στις θέσεις Μαυρόπετρα, Σκουπιδότοπος και συνεχίζει ανατολικά έως τη θέση καμίνι, όπου συναντά το αγροτικό δρόμο και συνεχίζει βόρεια, στις θέσεις Σχίνος, Μπέλκος, Αμόδια, έως τη θέση καψάλες. Από εκεί κατευθύνεται Δυτικά προς το Νεκροταφείο Μουζακίου και συνεχίζει έως τη συμβολή του με την Ε.Ο. Μουζακίου – Πύργου στη θέση Άγιοι Θεόδωροι.

k3

 

4) Στην περιοχή Τ.Κ Αετού Δ.Ε Αετού του Δήμου Τριφυλίας και Τ.Κ Κόκλας Δ.Ε. Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας
εμβαδού 5.561.00 στρεμ.
Αρχίζει από την Τ.Κ. Κόκλας την οποία διέρχεται στη συνέχεια ακολουθεί το αγροτικό δρόμο δυτικά έως τη θέση Παναγιά, όπου συνεχίζει νότια έως τη συμβολή του με την Ε.Ο., προς Τ.Κ. Αετού, στη θέση Κριθάρια κατευθύνεται νοτιοανατολικά και ακολουθεί το αγροτικό δρόμο έως τη θέση Τσούγκα. Συνεχίζει στον αγροτικό δρόμο έως τη θέση Δέση όπου και ακολουθεί βόρεια το αγροτικό δρόμο έως την Τ.Κ. Κόκλα.

k4

 

Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, όπως προαναφέρεται, θα γίνεται καθ’ όλο το έτος, στις περιοχές που καθορίζονται με την παρούσα από το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, με τους ακόλουθους γενικούς όρους:
α) Τους προς εκγύμναση σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοι τους – κύριοι τους-συνοδοί τους- φυλακές τους – κυνηγοί ή κυναγωγοί χωρίς κυνηγετικό όπλο.
β) Χρονικά η εκπαίδευση επιτρέπεται καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του.
γ) Από τις περιοχές εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπορωφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενους αγρούς, κ.λπ. Καθώς και χώροι σταβλικών εγκαταστάσεων που τυχόν βρίσκονται εντός των καθορισμένων με την παρούσα χώρων εκγύμνασης σκύλων.
δ) Οι εκπαιδευτές έχουν την απόλυτη ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στο ιδιωτικό ζωικό και πτηνοτροφικό κεφάλαιο των περιοχών εκπαίδευσης και είναι υποχρεωμένοι να αποτρέπουν τους κυνηγετικούς σκύλους τους από τυχόν όχληση του. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι ως ανωτέρω όταν προκαλούν φθορές οι ίδιοι ή τα οχήματα τους.
ε) Οι εκγυμνάζοντας κυνηγετικούς σκύλους έξω από τις εκτάσεις που παραπάνω ορίσθηκαν σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 255 παρ. 10 του Ν.δ. 86/1969 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 57 παρ. 4α του Ν. 2637/1998, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 287 παρ. 18 του Ν.δ. 86/1969 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 16 του Ν.δ. 996/1971 και άρθρο 12 του Ν. 177/1975.

Γενικοί περιορισμοί
– Απαγορεύεται κάθε κυκλοφορία των κυνηγετικών σκύλων κατά την νύκτα στην ύπαιθρο είτε ελεύθερα είτε υπό επιτήρηση.
– Απαγορεύεται η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων σε οποιαδήποτε άλλη θέση εκτός των ορίων που ορίζονται με την παρούσα ή έχουν καθοριστεί με προηγούμενες αποφάσεις μας.

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 2
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Μεσσηνία: Συνελήφθη 54χρονος με δενδρύλλια κάνναβης https://t.co/AdCr2SB4xb
h J R
Διακοπή νερού και την Παρασκευή στα Φιλιατρά! Την κατανόηση των κατοίκων ζητά ο Δήμος https://t.co/FQeeottn4p
h J R
Πωλείται ελαιοπερίβολο στα Φιλιατρά https://t.co/1FcciWZkwN
h J R
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τα προβλήματα στις καλλιέργειες https://t.co/P1loz6jOXm
h J R
Συνάντηση Λεβεντάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο για την παραβατικότητα στην Τριφυλία https://t.co/jH2MA0idFj
h J R