Και η Τριφυλία στους δήμους που θα ισχύσει η δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο Νηπιαγωγείο

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 26/2/2019 το ΦΕΚ που ορίζει τους 114 νέους δήμους της χώρας, στους οποίους θα εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ένας από αυτούς τους Δήμους, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας αφού αποτελεί δικαίωση ενός μακροχρόνιου αιτήματος του κλάδου.

Με το άρθρο 33 του Ν. 4521/2018 θεσμοθετήθηκε η υποχρεωτική φοίτηση νηπίων α΄ και β’ ηλικίας αποκλειστικά στο Νηπιαγωγείο, σταδιακά εντός τριετίας. Έτσι, ενώ πέρυσι η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση εφαρμόστηκε σε 184 Δήμους, το Υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί για επιπλέον 100 Δήμους το σχολικό έτος 2019-20. Τελικά όμως οι νέοι Δήμοι που θα εφαρμόσουν το μέτρο είναι 114, φτάνοντας αθροιστικά τους 298 σε σύνολο 325.

Από το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες, ότι θα προηγηθούν οι Δήμοι στους οποίους οι τριμερείς επιτροπές είχαν αποφανθεί θετικά με ομοφωνία, στις συνεδριάσεις που έγιναν τον περασμένο   Νοέμβριο και θα ακολουθήσουν οι Δήμοι στους οποίους οι κτηριακές υποδομές επαρκούν και είναι κατάλληλες για την εφαρμογή του μέτρου.

Η Τριφυλία ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, μιας και η απόφαση της τριμερούς επιτροπής ήταν θετική κατά πλειοψηφία κι όχι ομόφωνα, με την πλευρά του Δήμου να μειοψηφεί.

Ο σύλλογός μας, πριν την πραγματοποίηση της πρώτης συνάντησης της τριμερούς επιτροπής την περασμένη χρονιά, είχε έρθει σε επαφή με όλες τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του Δήμου Τριφυλίας και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει κτιριακή επάρκεια για την εφαρμογή του μέτρου, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Έτσι, με αυτήν την απόφαση της πολιτείας, αναδεικνύεται η σπουδαιότητα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και η συμβολή της στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας. Και δίκαια πια, η Προσχολική αγωγή δε θεωρείται πρόδρομος του σχολείου , αλλά μέρος του.

 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας

Η πρόεδρος

Δέσποινα Στυλιανού

 

Κοινοποίησε στο:
  • 9
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Μεσσηνία: Συλλήψεις για κλοπή πετρελαίου και ηρωίνη https://t.co/MsfvekMv3H
h J R
Το νερό στα Φιλιατρά https://t.co/uD3xlEEM9k
h J R
Τρεις μέρες χωρίς νερό ήταν το Χαλαζόνι https://t.co/RFktIg6UOr
h J R
Μεσσηνία: Είχε όπλα και ναρκωτικά στο συνεργείο του https://t.co/QH059m3vHT
h J R
Μεσσηνία: Σύλληψη 40χρονου για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας https://t.co/4DE0Lt2y0y
h J R