Καναλουπού: Για τέταρτη χρονιά συνεχίστηκε η λειτουργία της βιβλιοθήκης

ΠΛΑΤΗ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ! Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

Για τέταρτη χρονιά συνεχίστηκε η λειτουργία της βιβλιοθήκης στο χωριό μας. Με τη δική σας βοήθεια (συγχωριανών και φίλων μας) τα βιβλία συνεχώς αυξάνονται φτάνοντας (μέχρι σήμερα) τα 2.750. Μερικές από τις κατηγορίες πού έχουμε είναι: Μυθιστορήματα 214, λογοτεχνικά 110, χριστιανικά 345, παιδικά 706, ιστορικά 104, αστυνομικά 42, λαογραφικά 7, κ. α. Όλα τα βιβλία είναι καταχωρημένα σε ειδικό πρόγραμμα για βιβλιοθήκες.

Τα βιβλία όμως δεν είναι στάσιμα στο ράφι. Σε καθημερινή βάση υπάρχει δανεισμός, ο οποίος συνεχίζετε όλο το χρόνο. Μία άλλη δουλειά που γίνεται, είναι η ψηφιοποίηση κάποιων παλιών ή τοπικών βιβλίων. Παρακάτω σας δίνουμε την κίνηση που έγινε τον προηγούμενο χρόνο. Μέλη βιβλιοθήκης 48. Αριθμός βιβλίων 2.750. Δανεισμένα βιβλία 175, ενώ το 2016 ήτανε 111, ψηφιοποιημένα βιβλία 20. Για το νέο έτος τα δανεισμένα βιβλία είναι 4 ενώ έχουν διαβαστεί 8.

DVD’ S K CD’ S

Εκτός από τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας υπάρχουνε και dvd’s. Οι κατηγορίες είναι: Ελληνικές κ ξένες ταινίες, παιδικά, ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικά κ.α. Αριθμός dvd’s μέχρι σήμερα 285. DVD’S που δανείστηκαν το 2017 είναι 25. Όσο για τα cd’s ο συνολικός αριθμός είναι 63. Οι κατηγορίες είναι: Ελληνικά, ξένα, παιδικά, και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Μαζί με την βιβλιοθήκη, ξεκινήσαμε και τη λειτουργία του παιδότοπού μας. Είναι ο χώρος, που όλο το καλοκαίρι έρχονται τα πιτσιρίκια κάθε απόγευμα για ατέλειωτο παιχνίδι. Εκτός όμως από τα παιδιά έχει γίνει και τόπος συνάντησης για του μεγάλους. Εδώ κάθε χρόνο κάνουμε το παιδικό μας πάρτι, με σπιτικές πίτες, γλυκά, αναψυκτικά, κ.α. που φέρνει ο καθένας από μόνος του. Προκειμένου να έχουμε ένα πιο ευχάριστο καλοκαίρι, για μικρούς και μεγάλους, έχουμε βάλει νέους στόχους όπως αγορά τέρματος, καρεκλών και ενός προτζέκτορα.

Αξίζει να αναφέρω ότι ήδη έχει ξεκινήσει η βοήθεια για τα παραπάνω. Ακόμα προσπάθεια γίνετε για κάποιες μικρές εκδηλώσεις. Σας περιμένουμε να έρθετε (όπως αρκετοί φίλοι μας έχουνε επισκεφθεί) και να δείτε από κοντά, όλο το έργο μας, που έχει γίνει από τον εθελοντισμό της Καναλουπούς. Η βιβλιοθήκη και ο παιδότοπος παραμένουν ανοιχτά κάθε απόγευμα όλο το καλοκαίρι, ενώ το Χειμώνα ορισμένες ημέρες. Ο εξωτερικός χώρος του σχολείου, με τις κούνιες, την τσουλήθρα και το μονόζυγο παραμένουνε συνέχεια ανοιχτά. Όποιος φίλος θέλει να βοηθήσει (σε βιβλία, παιχνίδια dv’s ‘ ή cd’ s) ή να μας επισκεφθεί, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μαζί μου στα παρακάτω τηλέφωνα.

Υπεύθυνος: Μπουρδέκας Αναστάσιος. Τηλ. 27610-61340 . 6947840376

ΤΑΣΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ. 29/1/2017

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 19
    Shares
SuperWebTricks Loading...