Καρπούζια: Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο εξωτερικό δεν βοηθούν την ζήτηση

Μετά το Πάσχα ξεκίνησε η συγκομιδή καρπουζιών στα θερμοκήπια της Ηλείας. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Ζαφειράκης της εταιρείας «Zafirakis Fruits», από την περιοχή της Αμαλιάδας, «η παραγωγή φέτος αναμένεται να είναι αυξημένη αλλά η ζήτηση στις καταναλωτικές αγορές του εξωτερικού υποτονική λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών».

Στο μεταξύ ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώιμων καρπουζιών στην Τριφυλία. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «έχουμε μια οψίμηση της παραγωγής σε σχέση με πέρσι. Υπήρξαν δυσκολίες στην παραγωγή καρπουζιών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ξεκίνησαν οι πρώτες εξαγωγές προς Ιταλία και Βουλγαρία, όμως η ζήτηση είναι υποτονική λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας, που θα αρχίσει η μαζική συγκομιδή καρπουζιών στην περιοχή, να έχουμε αύξηση των θερμοκρασιών για να ενισχυθεί η ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού.

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία από όλες τις πλευρές (παραγωγοί, ελεγκτικές αρχές κ.α.), ώστε να έχουν τα κατάλληλα brix τα καρπούζια της περιοχής που πάνε κυρίως προς εξαγωγή».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαλάμος, παραγωγός πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή καρπουζιού της περιοχής με τιμή από 30 μέχρι 40 λεπτά το κιλό. Αυτή την εποχή δεν έχει πολλά καρπούζια και αναμένουμε στα τέλη της εβδομάδας να ξεκινήσουν οι μεγάλες ποσότητες συγκομιδής».

 

agrotypos.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •