Κοντά σε χαμηλά τριών μηνών το πετρέλαιο

petrelaio

Οι προοπτικές για ακόμα έναν χρόνο υπερπροσφοράς, αλλά και οι συνεχιζόμενες χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στις πιθανότητες να καταφέρει ο ΟΠΕΚ να καταλήξει σε μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής μαύρου χρυσού.

Η απροσδόκητη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε ώθηση στις μετοχές και στο δολάριο, επιδείνωσε ωστόσο την εικόνα στα εμπορεύματα, μεταξύ των οποίων και το πετρέλαιο, που εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις, καθώς μειώνονται οι προσδοκίες ότι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή αυτό τον μήνα.

Τα futures του αργού τύπου Brent υποχώρησαν κατά 2 σεντς στα 44,73 δολ. το βαρέλι νωρίτερα, ενώ τα futires του αργού στον δείκτη NYMEX έπεσαν κατά 6 σεντς στα 43,35 δολ. το βαρέλι.

«Όπως χρειαζόταν μια δυνατή συμφωνία του ΟΠΕΚ για να συνεχιστεί το ρέλι πάνω από τα 55 δολ., έτσι και η έλλειψη μιας τέτοιας συμφωνίας θα οδηγήσει στο σπάσιμο του επιπέδου των 40 δολ.. Τώρα, είμαστε στα 45 δολάρια», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της Petromatrix, Olivier Jakob, μεταδίδει το Reuters.

«Νομίζω λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή ρίσκου. Αρχίζουμε να ανησυχούμε περισσότερο για το ανοδικό ρίσκο, παρά για το καθοδικό σε ό,τι αφορά τις τιμές».

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, είχε πει ότι είναι απαραίτητο για τα μέλη του ΟΠΕΚ να καταλήξουν στην εκκίνηση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο στην Αλγερία.

 

newmoney.gr

 

You May Also Like

SuperWebTricks Loading...