Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες: 15ο Φεστιβάλ Παράδοσης στην Τριφυλία

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.)   συνδιοργανώνουν για 15η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης “ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ – Kyparissia Sunshine International Folklore Festival”.

Λαοί με διαφορετική προέλευση, ιστορία και πολιτισμό συναντώνται στο Δήμο μας σε ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και με το χορό ενισχύουν δεσμούς φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στην Κυπαρισσία στις 28 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο, με την υποδοχή των ξένων αποστολών, γνωριμία με τις χώρες τους καθώς και με το Δήμο μας, που θα τους φιλοξενήσει.

Το Διεθνές Φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες, με παραστάσεις στις 29 Αυγούστου στους Γαργαλιάνους, στις 30 Αυγούστου στα Φιλιατρά, 31 Αυγούστου στην Κυπαρισσία και τελευταία παράσταση και τελετή λήξης στο Κοπανάκι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Θα φιλοξενηθούν ξένες αποστολές από 5 χώρες: την Αργεντινή, την Βολιβία, το Μπαγκλαντές, την Τσεχία και τις Φιλιππίνες, με συνολικά 103 μέλη.

Στόχος μας πέρα από το μαγικό θέαμα που θα μας προσφέρουν, να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δήμου μας στις πατρίδες τους.

Στις πόλεις φιλοξενίας των παραστάσεων θα συμμετέχουν ως οικοδεσπότες τα χορευτικά συγκροτήματα : Στο Κοπανάκι ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου η «Καλλιπάτειρα», στα Φιλιατρά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ο «Πυρσός», στους Γαργαλιάνους ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος και στην Κυπαρισσία θα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα του Μ.ΕΣ.Κ.

Στις παρελάσεις των αποστολών θα συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων στους Γαργαλιάνους και η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών στα Φιλιατρά.

Η παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς της Κυπαρίσσιας Νύφης καθώς και η επίσημη τελετή ανταλλαγή δώρων με τους εκπροσώπους των αποστολών θα γίνει την Παρασκευή, 29 Αυγούστου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημ. Καταστήματος Κυπαρισσίας.

Η εθιμοτυπική φωτογράφηση θα πραγματοποιηθεί στη βόρεια προβλήτα του λιμανιού της Κυπαρισσίας το Σάββατο 30 Αυγούστου και ώρα 7.30 το απόγευμα.

Τα χορευτικά συγκροτήματα των ξένων αποστολών κατά την παραμονή τους στο Δήμο μας, θα ξεναγηθούν στην Αρχαία Ολυμπία, στον   Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς και στο Μουσείο ‘Πάνος Ηλιόπουλος’ στα Φιλιατρά.

 

28 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου η καρδιά της παράδοσης θα χτυπά στην Τριφυλία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Ήρθε η ώρα να πέσει η αυλαία! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας! https://t.co/81urLgEle5
h J R
Ο Γιάννης Τασόπουλος μιλάει στην Ειρήνη Ανάργυρου (Video) https://t.co/u2Cq6XDN3Y
h J R
Η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς προς τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών https://t.co/bpoowFNwYz
h J R
Ευχαριστήρια επιστολή προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας https://t.co/TUPqVfoH8K
h J R
Ο ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών για το λουκέτο στην Τράπεζα Πειραιώς https://t.co/XObzdGFCEf
h J R