Λεβεντάκης σε Κατσίβελα: "Ας το χωνέψει επιτέλους, πως δεν είναι πλέον δήμαρχος Τριφυλίας"

Τελικά, ο προκάτοχός μου κ. Κατσίβελας, είναι περισσότερο προβλέψιμος, απ’ ότι θα περίμενε κανείς, πιθανόν ακόμα και ο ίδιος.

Ήμουν τόσο σίγουρος, ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις μου, θα ξυπνούσε, σαν άλλη “Αίτνα”, από το βαθύ λήθαργο του “βολέματός” του.

Αλλά, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν έχει τίποτε άλλο να καταστρέψει καθώς, με το τέλος της θητείας του, άφησε πίσω του μονάχα αποκαΐδια και μια Τριφυλία να αργοπεθαίνει.

Έχει όμως, για άλλη μια φορά, το θράσος, να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του», θέλοντας να μας πείσει για το πόσο πολύ αγαπάει τον τόπο του και όλους εσάς τους Τριφύλιους.

Αυτός, ο «καρεκλοκένταυρος», που τί έκανε..;

«Εν μία νυκτί» σας εγκατέλειψε, εν μέσω μάλιστα μιας πανδημίας, ενώ θα όφειλε, σαν γιατρός που είναι, να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία και να προσφέρει εδώ τις υπηρεσίες του.

Αλλά, καθώς φαίνεται, ήταν τόσο δελεαστική η «προνομιούχος» θέση, που επεδίωξε να διοριστεί ή του χαρίστηκε με μεγάλη γενναιοδωρία, οπότε δε μπήκε καν στο δίλημμα τι από τα δύο να διαλέξει.

Και επέλεξε μια θέση, περισσότερο, αυτοπροβολής γι’ αυτόν (αν κρίνει κάνεις από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, που με τόσο καμάρι φροντίζει να σας ενημερώνει γι’ αυτές από τα κοινωνικά δίκτυα), για την οποία είμαι βέβαιος ότι ήταν περιττό να αξιολογηθεί, με βάση το βιογραφικό του.

Αλλά, ταυτόχρονα, και μια θέση την οποία στέρησε από κάποιο νέο και περισσότερο καταρτισμένο επιστήμονα, με πλούσιο βιογραφικό, σαν κι αυτούς που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και διαπρέπουν εκεί.

Και έρχεται, σήμερα, να μας μιλήσει για φασισμό και να αποδώσει ευθύνες, ποιός…;

Ο πλέον ανεύθυνος και ανεπαρκής δήμαρχος, που πέρασε ποτέ από αυτόν εδώ τον τόπο, τον οποίο δε σεβάστηκε και που ακόμα και η ίδια η γενέτειρά του, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη.

Ό,τι μου προσάπτει, είναι ακριβώς εκείνα που δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει ο ίδιος, ως δήμαρχος, κατά τη δημαρχοντία του.

Τολμά και μιλάει για τα 800.000€, τα οποία είναι επιδικασθέντα πόσα, που αφορούν σε αγωγές κατά του Δήμου Τριφυλίας, τον καιρό που ήταν ο ίδιος δήμαρχος και τα οποία θα κληθείτε να πληρώσετε εσείς, οι πολίτες της Τριφυλίας.

Με δυο κουβέντες, να πληρώσετε τις… «αμαρτίες του».

Και έφτασε στο συγκεκριμένο ύψος το ποσό αυτό, γιατί ο κ. Κατσίβελας και οι συνεργάτες του, καθόριζαν επιλεκτικά και με βάση το τι ήθελαν, την εκπροσώπηση του Δήμου, δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του, στις αγωγές εναντίον του.

Δεδομένου δε, του ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου απαρτίζεται από μία και μόνο δικηγόρο, είναι πολλές οι σοβαρές υποθέσεις, στις οποίες ο Δήμος Τριφυλίας έχει δικαστεί ερήμην.

Επίσης, ο κ. Κατσίβελας τολμά και μιλάει για τα έργα της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας και επιρρίπτει ευθύνες στην παρούσα Δημοτική Αρχή, αν και γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει.

Οφείλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως, πραγματοποίησα συνάντησή μου με υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, για το θέμα των έργων στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, στην οποία ήταν παρόντες και, η κ. Κωστοπούλου (προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου), η κ. Μαραλέτου (δικηγόρος – υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου), ο κ. Πετρακόπουλος (πολιτικός μηχανικός – αρχιτέκτονας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου), ο κ. Αλεξόπουλος (υπεύθυνος για τον έλεγχο των συμβάσεων του Δήμου), ο κ. Βλάχος (αντιδήμαρχος), η κ. Παναγιωτοπούλου (αντιδήμαρχος), ο κ. Αγγελόπουλος (δικηγόρος – ειδικός συνεργάτης του Δήμου), η κ. Μυλωνά (γενική γραμματέας του Δήμου) και η κ. Λεβεντάκη (ειδική συνεργάτης του Δήμου).

Στη συνάντηση αυτή, ο ίδιος ο κ. Πετρακόπουλος (αγαπημένη επιλογή του κ. Κατσίβελα και επιβλέπων το άνω έργο), μας τόνισε πως από το έτος 2017 τους είχε απασχολήσει το θέμα του προ-συμβατικού ελέγχου.

Ο τότε προϊστάμενός του, όμως, κ. Γκόνης (ομοίως, αγαπημένη επιλογή του κ. Κατσίβελα), τους διαβεβαίωνε πως δε χρειαζόταν για το συγκεκριμένο έργο διενέργεια προ-συμβατικού ελέγχου, ενώ η αλήθεια είναι πως έπρεπε να έχει γίνει, επί των ημερών του κ. Κατσίβελα και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Υπάρχουν δε, έγγραφα και email, που αποδεικνύουν τα ως άνω και είναι στη διάθεση οιουδήποτε, που νόμιμα έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση αυτών.

Και να τονιστεί εδώ, βέβαια, πως κανένας από τότε, δε σκέφτηκε να συμβουλευτεί τη νομική υπηρεσία του Δήμου, που είναι και η πλέον αρμόδια και υπεύθυνη να κρίνει, όσον αφορά στον προ-συμβατικό έλεγχο, κάτι που και η ίδια η κ. Μαραλέτου διαβεβαίωσε στην άνω συνάντηση, πως δεν έγινε.

Άρα, καθώς φαίνεται από τα παραπάνω, οι ανομίες είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Κατσίβελα και των συνεργατών του και πολύ σύντομα, θα έρθουν κι άλλα στο φως.

Τώρα, όσον αφορά στο θέμα της ΔΕΥΑΤ, έχω να τον πληροφορήσω πως, για όσο καιρό θα είμαι εγώ στη διοίκηση αυτού του Δήμου, η Τριφυλία θα είναι και στην πράξη μία και ενιαία.

Και για να τελειώνουμε, κάποια στιγμή, με όλα αυτά…

Ας το χωνέψει, επιτέλους, πως δεν είναι πλέον δήμαρχος Τριφυλίας.

Διοίκησε το Δήμο και κρίθηκε γι’ αυτό, ανάλογα και όπως του άρμοζε.

Από τούδε και στο εξής, καλό θα είναι, ό,τι έχει να πει, να το λέει στο Δημοτικό συμβούλιο, γιατί εκεί είναι ο θεσμικός του ρόλος, εκτός και αν εκεί χάνει τη λαλιά του.

Άλλως, αν συνεχίσει να “επικοινωνεί” με αυτόν το λαϊκίστικο τρόπο, που έχει επιλέξει, η μόνη απάντηση που θα λαμβάνει στο εξής, θα είναι:
“Ο Κατσίβελας τα λέει…; Λόγια… του αέρα…”

Που θα είναι, όντως, θλιβερό γι’ αυτόν…

Και αν οι επιδόσεις του κ. Κατσίβελα στην Αγγλική γλώσσα είναι σε κάποιο επίπεδο, από την πλευρά μου, θα τον προέτρεπα να ασχοληθεί περισσότερο με την ελληνική, γιατί εκεί είναι που χωλαίνει και να δώσει τη δέουσα σημασία σε έννοιες όπως, αυτόφωτος… αξιοπρέπεια… συνέπεια… μέτρο… απαραίτητα εφόδια για να ξεκολλήσει κάποιος από το “εγώ” του και να πορευθεί προς το “εμείς”, που είναι και το ζητούμενο.

Και, εν κατακλείδι…

Η «διοίκηση Λεβεντάκη», αν έτσι του αρέσει να την αποκαλεί, ήρθε για ν’ αφήσει μεγάλα έργα πίσω της και θα το κάνει, ο κόσμος να χαλάσει.

Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Φιλιατρά: Απάντηση Δ. Καραβίτη σε Β. Σπυρόπουλο https://t.co/hrlzvTrgFs
h J R
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020 https://t.co/dZ0giOAV9Q
h J R
Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία https://t.co/yBDV0JMpeh
h J R
Διακοπές ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των Φιλιατρών https://t.co/eCRiA2wpVP
h J R
Τοπικό Συμβούλιο εδώ και τώρα ζητούν τα Ανυπότακτα Φιλιατρά https://t.co/Hk2twEI2Dx
h J R