Λογοτεχνική βραδιά στην Αγία Κυριακή αφιερωμένη στις φιλιατρινές ποιήτριες

 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών, εκπρόσωποι των διοργανωτών προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να συμμετάσχουν στη λογοτεχνική βραδιά.

Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής, Νίκος Αγγελόπουλος, o Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης, ο Αντώνης Γιαννόπουλος και ο Κώστας Καπελούζος μίλησαν για αυτήν την εκδήλωση, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δέκα οχτώ Φιλιατρινές ποιήτριες που έργα τους έχουν δημοσιευθεί και εκδοθεί.

 

Εξωραϊστικός Σύλλογος  Αγίας Κυριακής

Δελτίου Τύπου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, στα πλαίσια των  πολιτιστικών του δραστηριοτήτων του, πραγματοποιεί λογοτεχνική βραδιά αφιερωμένη στις φιλιατρινές ποιήτριες.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00, στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής (νότια πλευρά).

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων και η φιλιατρινή λογοτεχνική συντροφιά.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με αφήγηση του λογοτέχνη και ειδικού γραμματέα του Δ.Σ της ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Κώστα Ζωτόπουλο, με θέμα «Γυναίκες ποιήτριες στην αρχαία ελληνική γραμματεία».

Η παρουσίαση των φιλιατρινών ποιητριών θα γίνει από τους φιλιατρινούς λογοτέχνες: Κώστα Κόλλια – Ερανιώτη, Αντώνη Γιαννόπουλο και Κώστα Καπελούζο.

Παρεμβάσεις με κείμενα τους θα κάνουν, ο λογοτέχνης Χρίστος Πλακονούρης και η φιλόλογος Βακώ Αθανασοπούλου.

Απαγγελίες και ανάγνωση κειμένων θα γίνουν από τον ηθοποιό Βασίλη Κολοβό και από την φιλόλογο Ματίνα Μιχαλακοπούλου.

Η εκδήλωση θα επενδυθεί με μουσικές γέφυρες συνοδεία πιάνου.

Το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής και οι συνδιοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πεζότητα της καθημερινότητας και να νιώσουν κάποιες διαφορετικές στιγμές στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.

 

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Νίκος Αγγελόπουλος

 

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 20
    Shares
SuperWebTricks Loading...