Μήνυμα Άγγελου Χρονά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Ενημερωτική εκδήλωση – κλινική εξέταση το διήμερο 17-18 Μαρτίου

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου, πρέπει να αποτελεί μία μέρα προβληματισμού και όχι μόνο μία μέρα γιορτής.

Μέρα προβληματισμού γιατί η γυναίκα σε πολλά επίπεδα και σήμερα δεν έχει την πολυπόθητη ισότητα. Μισθοί, υψηλές θέσεις στον επαγγελματικό χώρο, συμμετοχή στην πολιτική είναι τομείς που η γυναίκα δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση με το αντρικό φύλο.

Το ίδιο συμβαίνει και για τη γυναίκα στα ΜΜΕ και στην τεχνολογία, γυναίκα στην οποία είναι αφιερωμένος ο φετινός εορτασμός.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αλλά και στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευαισθησίας και θεωρώντας πως η πρόληψη είναι ο βασικότερος παράγοντας για την υγεία των πολιτών της η Περιφέρεια Πελοποννήσου- ΠΕ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει την τρίτη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που θα συνοδεύεται από κλινική εξέταση.

Η  εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, με το Δήμο Πύλου- Νέστορος (έχουν προηγηθεί συνεργασίες με τους Δήμους Καλαμάτας και Τριφυλίας) καθώς και με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς αλλά και κοινωνικούς φορείς που δείχνουν ευαισθησία για τον καρκίνο.

Η ενημερωτική εκδήλωση- κλινική εξέταση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Η  υγεία  και για τη γυναίκα, όπως για κάθε άνθρωπο, είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι πάντα δίπλα σε δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη αλλά αναλαμβάνει και η ίδια πρωτοβουλίες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες!

Άγγελος Χρονάς

Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου – Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 4
    Shares
SuperWebTricks Loading...