Μαγειρική με γεύσεις από την Τριφυλία στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

 

Διακεκριμένοι σεφ μαγείρεψαν σήμερα με πρώτες ύλες από την Τριφυλία και κέρασαν τους επισκέπτες της Έκθεσης, που έμειναν κατάπληκτοι από τις παραδοσιακές γεύσεις.

Για την μαγειρική σήμερα, εκτός από τις άλλες πρώτες ύλες της περιοχής μας, χρησιμοποιήθηκε και ανθόνερο από θυμάρι και από φασκόμυλο του Χριστόφορου Μεϊντάνη από τα Φιλιατρά.

Το «μενού» είχε χυλοπίτες με λουκάνικο & κοτόπουλο με χυλοπίτες.

Δυναμική πάντως είναι η συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας στην Έκθεση, με δικό του περίπτερο 100 τ.μ. και πλήθος παραγωγών και επαγγελματιών να προβάλουν με μεράκι τα αγνά προϊόντα της Τριφυλίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις φυσικές ομορφιές και τον πλούτο της περιοχής μας.

Τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα» ένωσαν την ικανότητά τους, το κέφι τους και την αγάπη τους για το τόπο μας και παρουσίασαν την ημέρα των εγκαινίων, ελληνικούς Μεσσηνιακούς χορούς σε συνδυασμό με θεατρικό δρώμενο, με θέμα το ευλογημένο προϊόν του τόπου μας την ελιά.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Μαϊου.

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 56
    Shares
SuperWebTricks Loading...