Μεσσηνία: «Καμπάνες» στους Δήμους για τις χωματερές

Στον επιμερισμό του προστίμου για τις παράνομες χωματερές στους Δήμους προχωρούν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.  

Στη Μεσσηνία πρόστιμα θα λάβουν ο Δήμος Μεσσήνης για επτά παράνομες χωματερές (Αιπείας, Ανδρούσης, Αριστομένους, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου, Τρικόρφου), ο Δήμος Τριφυλίας για πέντε χωματερές και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος για τρεις χωματερές.

Συγκεκριμένα τα δύο αρμόδια υπουργεία προχώρησαν στον επιμερισμό των πρώτων 37,1 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στα πρόστιμα των τριών πρώτων εξαμήνων, και μόλις αυτά υπογραφούν από τον υπουργό Εσωτερικών θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των δήμων.

«Οι δήμοι της Μεσσηνίας καλούνται να πληρώσουν για ένα ζήτημα στο οποίο δεν ευθύνονται. Περιμένουμε επισήμως να μας κοινοποιηθεί το όποιο πρόστιμο και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος ώστε να προστατευτεί η λειτουργία του Δήμου μας, αλλά και τα χρήματα των συνδημοτών μας. Άλλωστε σήμερα λειτουργεί μόνο ένας τέτοιος χώρος στο Δήμο μας», δήλωσε στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

 

 

 

Κοινοποίησε στο:
SuperWebTricks Loading...