Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση "Με εισιτήριο ...ένα βιβλίο" στο Γυμνάσιο Φιλιατρών (Video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γυμνάσιο Φιλιατρών η εκδήλωση με θέμα τα βιβλία.

Εμπνευστές της εκδήλωσης ήταν μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και οι καθηγήτριες κα Ελένη Δημητροπούλου και κα Ανδριάνα Μπούρα. Το ξεχωριστό αυτό “μάθημα” του σχολείου, έγινε με σκοπό την ενίσχυση της αγάπης των παιδιών για τα βιβλία.

Στηρίζοντας την προσπάθειά της φιλαναγνωσίας των μαθητών, λειτουργεί μία μικρή βιβλιοθήκη στον χώρο του σχολείου την οποία ενισχύουν με λογοτεχνικά βιβλία και την φετινή χρονιά δημιούργησαν μία Λέσχη Ανάγνωσης.

Μαθητές της Λέσχης επέλεξαν να διαβάσουν και να παρουσιάσουν εργασίες από τα βιβλία «Μαζί» της Ελένης Πριοβόλου και από το «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη.

Για την αξία και την προσφορά ενός βιβλίου, μίλησαν οι Φιλιατρινοί συγγραφείς κα Δήμητρα Καπελούζου και ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.

Στην συντροφιά ήταν και οι μουσικοί Σπύρος Μπονέλης και Γιάννης Λιόλιος, που με μαθητές του σχολείου προσέφεραν γλυκές νότες με τα τραγούδια τους.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων τιμήθηκε από τον Γυμνασιάρχη κ. Νίκο Αθανασόπουλο και ο Φιλιατρινός ζωγράφος Νίκος Κωτσάκης, πίνακες του οποίου στολίζουν τον χώρο του σχολείου.

Δείτε εικόνες και βίντεο, όπως τα κατέγραψε ο φακός του filiatranet

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 29
    Shares
SuperWebTricks Loading...