Με 153 "Ναι" επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών

Με 153 “ναι” και 146 “όχι” και ένα παρών ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά από 38,5 ώρες και 200 ομιλητές η ιστορική συνεδρίαση έλαβε τέλος με την Συμφωνία να επικυρώνεται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία ήταν επεισοδιακή σε πολλά της σημεία. Και αυτό που συμπεραίνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με τις τρεις ψήφους του Ποταμιού.

Η ονομαστική ψηφοφορία δεν είχε εκπλήξεις  καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σχηματίσθηκε από τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων πλέον βουλευτών:  Έλενας Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Κατερίνας Παπακώστα, Σταύρου Θεοδωράκη, Σπύρου Λυκούδη, Γιώργου Μαυρωτά, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Σπύρου Δανέλλη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών». Αίσθηση προκάλεσε και το όχι του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων της κυβέρνησης Τσίπρα.

 

newsit.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  • 24
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
55 επικίνδυνα σημεία για τροχαίο ατύχημα στη Μεσσηνία κατέγραψε η Αστυνομία https://t.co/1mPsqV8dJd
h J R
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για προσπάθεια οικονομικής εξαπάτησης μέσω e-mail https://t.co/uBTIWgUOyP
h J R
Καθηγητής μικροβιολογίας για τη γρίπη: Περίπλοκη η κατάσταση γιατί φέτος έχουμε και τους δύο τύπους https://t.co/ouvVPX2CYd
h J R
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Λήξη περιόδου κυνηγιού αγριόχοιρου https://t.co/MK96fcPJY5
h J R
Ο Α.Ο. Φιλιατρών στον 3ο Βυζαντινό Αγώνα Δρόμου 50 χλμ https://t.co/fl3BIR6lOp
h J R