Να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα Δακοκτονίας αποφάσισαν στα Φιλιατρά (Video)

Να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, αποφάσισαν το μεσημέρι της Τρίτης ελαιοπαραγωγοί της περιοχής των Φιλιατρών.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο, ώστε τα Φιλιατρά να συμμετέχουν ξανά στους δολωματικούς ψεκασμούς για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Όπως αναφέρθηκε από τους παρευρισκόμενους, το κόστος από μία τέτοια συμμετοχή είναι πολύ υψηλότερο, χωρίς να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην ελαιοκαλλιέργεια.

Ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε κάποιες περιοχές για την σωστή εφαρμογή του προγράμματος, ενώ ο Παναγιώτης Τσαφαράς ανέλυσε το κόστος που επιβαρύνει έναν παραγωγό συγκριτικά, καθότι έχει να αντιμετωπίσει και άλλες ασθένειες στην συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Η πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Βασίλης Αθανασόπουλος δεν επιθυμεί την ένταξη στο πρόγραμμα δακοκτονίας, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών “Η Τριφυλία” Γιώργος Αλεξανδρόπουλος επεσήμανε ότι σαν περιοχή τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουμε αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα με τον δάκο και ίσως ο δολωματικός να επιφέρει περισσότερα προβλήματα αφού θα καθησυχάσουν οι παραγωγοί.

Να σημειωθεί εδώ ότι τα Φιλιατρά εδώ και χρόνια, με απόφαση των παραγωγών, δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα δακοκτονίας, σε αντίθεση με άλλες περιοχές του Δήμου.

Δείτε την συζήτηση, όπως την κατέγραψε ο φακός του filiatranet:

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Την ΓΟΥΛΒΣ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στους «16» του Europa League !
h J R
Η Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής η ΕΡΑΝΗ ματαιώνει το κόψιμο της βασιλόπιτας που είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού
h J R
Οι σχολικές μονάδες που κλείνουν σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου για προληπτικούς λόγους: 4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου 4ο Γυμν… https://t.co/i17dtBed8z
h J R
Με μια συγκλονιστική εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 στην παράταση στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ και προκρίθ… https://t.co/0aJj8vYXhT
h J R
Κανονικά η αποψινή συνεστίαση του Πυρσού
h J R