Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Ανακοίνωση του ΓΕΑ

Πτώση Αεροσκάφους Τ-2E Buckeye

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2E Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

 

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

——————————————-

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. Ο κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Νωρίτερα είχε βρεθεί σώος ο συγκυβερνήτης.

Στις 8:50 το πρωί, το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας, αμέσως μετά την απογείωσή του για πτήση αξιολόγησης από την Καλαμάτα την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, χάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βλαχοκερασιάς μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης.

Οι δύο χειριστές, έμπειροι επισμηναγοί με αρκετές ώρες πτήσης σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους, το εγκατέλειψαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενεργοποιήθηκαν και τα δύο εκτινασσόμενα καθίσματα.

Ο ένας επισμηναγός εντοπίστηκε λίγο αργότερα, καθώς ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση στην οποία μετείχαν ένα Augousta Bell που απογειώθηκε από την Καλαμάτα, ένα C 130 που έφυγε από την Ελευσίνα με ειδικευμένους διασώστες, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

ert.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  • 13
    Shares
SuperWebTricks Loading...