Πρωτοφανές «μπάχαλο» για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο Τριφυλίας

Πρωτοφανές «μπάχαλο» σημειώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στο θέμα «Έγκριση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου (Ν.3463/2016) για το χρονικό διάστημα από 01-09-2014 έως 31-08-2019 από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς και στα εξής Νομικά Πρόσωπα: –“Φορέας Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας”. –“Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας”. –Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Δήμου Τριφυλίας. –Σύνδεσμος ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”»!

Αρχικά, έγινε τροποποίηση του θέματος γιατί ο νόμος που αναφέρεται στο θέμα δεν είναι το 2016 αλλά του 2006. Ακολούθως, ο πρώην δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι ο νόμος αυτός αναφέρεται σε Επιχειρήσεις Δήμων και όχι Δήμους! Ο ίδιος τόνισε ότι δέχεται να γίνει έλεγχος παντού και πρότεινε να γίνει από το 2011 και σύμφωνα με το νόμο, δηλαδή από το θεσμοθετημένο φορέα του κράτους και όχι από κάποιον «ημέτερο»!

Καμία κουβέντα δε δεχόταν ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης και επέμενε να γίνει έλεγχος μόνο για τη δημαρχοντία Κατσίβελα. Ωστόσο, διαχειριστικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει για κάποιους μήνες ενός έτους, αλλά για ολόκληρο το οικονομικό έτος, όπως έλεγαν ο κ. Κατσίβελας και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος και η Μαρία Πανουσιοπούλου της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», αλλά και πάλι ο κ. Λεβεντάκης επέμενε λέγοντας ότι αυτός θέλει να γίνει έλεγχος για τη δημαρχοντία Κατσίβελα και μόνο.

Η συζήτηση του θέματος, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγε τελείως, με εκφράσεις που προσβάλλουν και τα πρόσωπα και το θεσμό του Σώματος.

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Παναγιώτης Τσίγγανος, Δημήτρης Δριμής, Σωτήρης Μπακούρος και Σαράντος Κουκούμης, όπως και ο κ. Κατσίβελας, αλλά και η κα Πανουσιοπούλου, πρότειναν τη λήψη απόφασης για διαχειριστικό έλεγχο από 1/1/2011 από το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να είναι όλα απολύτως διάφανα.

Ο κ. Λεβεντάκης επέμενε όμως για έλεγχο μόνο στα χρόνια της δημαρχοντίας Κατσίβελα. Ακολούθησε «κακός χαμός» στο Σώμα, ενώ ο κ. Λεβεντάκης όρθιος «τα έχωνε» στην κα Πανουσιοπούλου για τη ΔΕΥΑΤ, η οποία εξηγούσε για ποιες χρονιές που έχουν «κλείσει» μπορεί να ζητηθεί έλεγχος. Επίσης, του απαντούσε για τη ΔΕΥΑΤ υπερασπιζόμενη τη λειτουργία της και ως αντιπρόεδρός της.

Ο δήμαρχος αποχώρησε από την αίθουσα και η συνεδρίαση διεκόπη. Έπειτα από 15 περίπου λεπτά που συνεχίστηκε η διακοπείσα συνεδρίαση, είχαν αποχωρήσει οι παρατάξεις Κατσίβελα, Δριμή και Μπακούρου.

Τελικά, έπειτα από νέες συζητήσεις και επανυποβολή προτάσεων, αποφασίστηκε με «λευκό» από τον κ. Κουκούμη ο διαχειριστικός έλεγχος από 1/1/2011 μέχρι και 31/12/2018, με την παρατήρηση βεβαίως να αιωρείται εάν και κατά πόσο μπορεί να κριθεί νόμιμη η απόφαση…

 

Του Ηλία Γιαννόπουλου – tharrosnews.gr

 

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Μεσσηνία: Συνελήφθη 54χρονος με δενδρύλλια κάνναβης https://t.co/AdCr2SB4xb
h J R
Διακοπή νερού και την Παρασκευή στα Φιλιατρά! Την κατανόηση των κατοίκων ζητά ο Δήμος https://t.co/FQeeottn4p
h J R
Πωλείται ελαιοπερίβολο στα Φιλιατρά https://t.co/1FcciWZkwN
h J R
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τα προβλήματα στις καλλιέργειες https://t.co/P1loz6jOXm
h J R
Συνάντηση Λεβεντάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο για την παραβατικότητα στην Τριφυλία https://t.co/jH2MA0idFj
h J R