Π.Α.Μ.Ε. Τριφυλίας: Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισίας

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Αγώνα του Π.Α.Μ.Ε. Τριφυλίας

Εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων, της Ο.Γ.Ε., Συνταξιούχων και Αγροτών της Τριφυλίας που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε., έκαναν σήμερα 1/5/2020 συμβολή πορεία – πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας, από τα Δικαστήρια μέχρι και το Νοσοκομείο, για να τιμήσουν τους πρωτοπόρους όλων των εποχών που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες, γάντια, τηρώντας αποστάσεις, κ.λ.π.) και φωνάζοντας αγωνιστικά συνθήματα.

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας, Κουκούμης Σαράντος, που συμμετείχε στην πικετοφορία, μεταξύ άλλων δήλωσε:

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους της Χώρας μας εν μέσω μιας πανδημίας που η Κυβέρνηση προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί για να περάσει μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, κατεδαφίζοντας και τα τελευταία ίχνη δικαιωμάτων που είχαν απομείνει από τον οδοστρωτήρα κατεδάφισης των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό καμία αυταπάτη, καμία παραπλάνηση δεν επιτρέπεται για τους μισθωτούς, για τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, να δεχθούν τη σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να τους επιβάλει η Κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Να οργανωθούν και να δώσουν την μάχη για την προστασία της υγείας, για στελέχωση και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων, για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για δουλειά με δικαιώματα, για τον πολιτισμό, για διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι από τον Κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας.

Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να φρενάρει την επιθετικότητα του κεφαλαίου και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη εργατική – λαϊκή εξουσία, όπου θα ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2020 https://t.co/dZ0giOAV9Q
h J R
Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία https://t.co/yBDV0JMpeh
h J R
Διακοπές ρεύματος το Σάββατο σε περιοχές των Φιλιατρών https://t.co/eCRiA2wpVP
h J R
Τοπικό Συμβούλιο εδώ και τώρα ζητούν τα Ανυπότακτα Φιλιατρά https://t.co/Hk2twEI2Dx
h J R
Ο Θοδωρής Ντουγερόγλου στην Εράνη Φιλιατρών https://t.co/Q8iMgMnynB
h J R