Στα κρατητήρια για οπλοκατοχή μέλη πολιτιστικού συλλόγου της Καλαμάτας

Ένα δυσάρεστο και ατυχές, θα μπορούσαμε να πούμε, περιστατικό έχει ως αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου «Η Αγία Τριάδα» στο μεγάλο δρώμενο που διοργανώνεται για την επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς σήμερα.

Όπως αναφέρει το Arcadia Portal, μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν στο δρώμενο με την Άλωση, όπως συμμετείχαν και πέρυσι, συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, κατά την επιστροφή τους στην Καλαμάτα, επειδή κατά τον έλεγχο του οχήματός τους διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους όπλα, δίχως να έχουν και τις απαραίτητες άδειες.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου πέρασαν τη νύχτα. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι και επέστρεψαν στην Καλαμάτα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συνάδελφοι της ιστοσελίδας Arcadia Portal με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε κοντά στους συλληφθέντες, έγινε γνωστό ότι τα όπλα προέρχονται από δωρεές και βρίσκονται αρκετά χρόνια στην ιδιοκτησία του Συλλόγου.
Αυτό, ασφαλώς, δε δικαιολογεί το γεγονός ότι μεταφέρονται δίχως την απαραίτητη άδεια.

Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Μαστραγγελόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον του δημάρχου Δημήτρη Παυλή προσωπικά, καθώς δε στάθηκε στο πλευρό των συλληφθέντων, οι οποίοι πήγαν στην Τρίπολη για να συμμετάσχουν σε ένα δρώμενο κινούμενοι από αγάπη για τον πολιτισμό και μόνο, όπως είπε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης βρέθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βρεντάς, ο οποίος αναχώρησε ύστερα από ολιγόλεπτη επίσκεψη.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος, φανερά πικραμένος από το χειρισμό της Δημοτική Αρχής, δήλωσε ότι περίμενε περισσότερη υποστήριξη, καθώς τα μέλη του Συλλόγου του αφιλοκερδώς συμμετέχουν σε κάθε πολιτική εκδήλωση στη χώρα, και επισήμανε ότι περίμενε να είναι δίπλα στα μέλη του οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Μάλιστα, τόνισε ότι θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και έστειλαν οι ίδιοι δικηγόρο για να καθοδηγήσει τους συλληφθέντες.

Τελικά, οι πέντε συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστεψαν στην Καλαμάτα, ενώ ο εισαγγελέας είπε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί, ωστόσο δεν ορίστηκε δικάσιμος. Ο κ. Μαστραγγελόπουλος μας ανέφερε ότι ο Σύλλογος δε θα λάβει μέρος στα δρώμενα, καθώς η Δημοτική Αρχή δε στάθηκε στο πλευρό τους και είναι απογοητευμένοι από τους χειρισμούς κυρίως του δημάρχου, ο οποίος, όπως είπε, για ένα Σύλλογο που έχει έρθει στην πόλη του για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση, θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερο ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα χορευτικά συγκροτήματα της εκδήλωσης για τα οποία τρέφει απέραντο σεβασμό, όπως είπε. Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αυτό πρέπει να αποτελέσει την αφορμή να υπάρχει ένας στοιχειώδης, έστω, έλεγχος των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται σε μεγάλες εκδηλώσεις. Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, τα όπλα, έξι τον αριθμό, δεν ήταν κυνηγετικά, αλλά λειτουργικά όπλα από δωρεές που χρησιμοποιούνται σε ανάλογες εκδηλώσεις. Μόνο ένα από αυτά γεμίζει από μπροστά και είναι μακρύκαννο, όπως τα παλιά όπλα. Όλα, επίσης, ήταν άσφαιρα. Βέβαια, όταν μεταφέρονται όπλα, πρέπει να συνοδεύονται και από τις απαραίτητες άδειες. Κι αυτό ισχύει για όλες τις περιπτώσεις.

 

arcadiaportal.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  • 3
    Shares
SuperWebTricks Loading...