Στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέσω εικονικής πραγματικότητας ο Αρχιεπίσκοπος και μαθητές του Γυμνασίου Φιλιατρών (Video)

Στο εσωτερικό της «Αγιάς Σοφιάς» μέσω εικονικής πραγματικότητας μεταφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με μαθητές από το Γυμνάσιο Φιλιατρών και Σκάλας Λακωνίας

Τη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μαζί με μαθητές από σχολεία της Περιφέρειας παρακολούθησε την παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Αγία Σοφία. 1.500 Χρόνια Ιστορίας».

Πρόκειται για μία εικονική περιήγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται με λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος καθώς και οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου.

Αμέσως μετά την προβολή ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε συγκινημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών να συνοδεύσουν τους μαθητές σε αυτήν την εκδήλωση. «Θαυμάζει κανείς στην πατρίδα μας τα δημιουργήματα των πατέρων μας και την ανάγκη να πολλαπλασιαστεί αυτό το έργο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και μιλώντας για το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σημείωσε ότι «ευτυχώς υπήρξαν μορφές που είχαν ωραίες ιδέες και έκαναν ωραίες κινήσεις. Αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε».

Προέτρεψε, επίσης, όλα τα σχολεία και όλους τους γονείς τέτοια έργα και τέτοιες ευκαιρίες να μην τις αφήσουν να πηγαίνουν χαμένες.

Πηγή: ert.gr – dogma.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα https://t.co/x1FtkIEFTu
h J R
Δήμος Τριφυλίας: Νέο όχημα για το «Βοήθεια Στο Σπίτι» https://t.co/l2z2TbipWr
h J R
Τριφυλία: Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το προσεχές Σαββατοκύριακο https://t.co/wwI0KwrQfj
h J R
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας για τα έργα ανάπληασης στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας https://t.co/7fpZ2pVp30
h J R
Πάσχα 2020: Το βράδυ της 26ης Μαίου θα γίνει η τελετή της Ανάστασης https://t.co/k4ynlXsWMB
h J R