Συζήτηση για το Ελαιόλαδο πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά (Video)

Συζήτηση για το Ελαιόλαδο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών, με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών.

Αφορμή στάθηκε η υφιστάμενη κατάσταση της Ελαιοκαλλιέργειας και η πορεία των τιμών του Ελαιολάδου, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους ελαιοπαραγωγούς.

Ενημέρωση για τα προβλήματατα στην παραγωγή της ελιάς έκανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, με ιδιαίτερη αναφορά στον δάκο και το γλοιοσπόριο, ενώ χαρακτήρισε την φετινή χρονιά πιο πρώιμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συνθήκες της φετινής χρονιάς, όπως τόνισε, ήταν περίεργες, που σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον να βάλουμε στο παιχνίδι και την κλιματική αλλαγή.

Ιδιαίτερη προσοχή και παρακολούθηση της καλλιέργειας ζήτησε από τους παραγωγούς καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, ενώ αναφορά έκανε και στους σάκους που χρησιμοποιούνται τελευταία σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή για την μείωση του κόστους, με αποτέλεσμα όμως την αυξημένη οξύτητα του ελαιολάδου.

Μεγάλος προβληματισμός πάντως υπάρχει για τις διαφοροποιήσεις στις τιμές του ελαιολάδου στην περιοχή, ακόμη και σε μικρές διαφορές στην οξύτητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet.gr

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 23
    Shares
SuperWebTricks Loading...