Συνάντηση Γιώργου Λεβεντάκη με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι πληροφορίες, σχετικά με το επικείμενο “λουκέτο” στο Υποκατάστημα Φιλιατρών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και τους κατοίκους της, ήταν η αφορμή για τη προχθεσινή μου συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο του άνω τραπεζικού ιδρύματος, κύριο Ανδρέα Σταυρόπουλο.

Σε συζήτηση, λοιπόν, που είχα μαζί του, τον ενημέρωσα πως, για μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, όπως αυτή των Φιλιατρών (που οι συναλλαγές είναι πολλές και σε καθημερινή βάση) και με δεδομένο ότι είναι το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα που είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή στην πόλη, κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα, όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των αγροτών.

Επίσης, να μην ξεχνάμε και εκείνους τους συνταξιούχους (υπερήλικες, ανήμπορους ή μόνους), οι οποίοι (εκ των πραγμάτων) αδυνατούν να εξυπηρετηθούν μέσω ΑΤΜ ή ηλεκτρονικά.

Δίκαια, όπως του ανέφερα, οι κάτοικοι των Φιλιατρών δηλώνουν πως αισθάνονται “πολίτες β’ κατηγορίας” και αδυνατούν να κατανοήσουν το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, καθώς και το ενδεχόμενο, να αναγκαστούν στο άμεσο μέλλον να “ξενιτεύονται”, προκειμένου να διεκπεραιώσουν μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ, επομένως, και όχι ΕΠΑΙΤΟΥΝ, οι φορολογούμενοι πολίτες των Φιλιατρών, το αυτονόητο.

ΔΙΚΑΙΗ και ΙΣΗ μεταχείριση, με τους κατοίκους των όμορων Δ.Ε. του Δήμου μας, όπως της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων.

Θέλω να ελπίζω πως, μετά τη συνάντησή μας αυτή, η Διοίκηση του άνω τραπεζικού ιδρύματος, θα δείξει την ευαισθησία που χρειάζεται, παραμερίζοντας τις λογιστικές λογικές και δίνοντας λύση, στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Κυπαρισσία 13-09-2019

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Μεσσηνία: Συνελήφθη 54χρονος με δενδρύλλια κάνναβης https://t.co/AdCr2SB4xb
h J R
Διακοπή νερού και την Παρασκευή στα Φιλιατρά! Την κατανόηση των κατοίκων ζητά ο Δήμος https://t.co/FQeeottn4p
h J R
Πωλείται ελαιοπερίβολο στα Φιλιατρά https://t.co/1FcciWZkwN
h J R
Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τα προβλήματα στις καλλιέργειες https://t.co/P1loz6jOXm
h J R
Συνάντηση Λεβεντάκη με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο για την παραβατικότητα στην Τριφυλία https://t.co/jH2MA0idFj
h J R