Τα Φιλιατρά επισκέφθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης

Από τα Φιλιατρά ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη στην Μεσσηνία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών «Η Τριφυλία» της Ομάδας Παραγωγών «Φιλιατρών Γαία», όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, μαζί με μέλη και παραγωγούς του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον Υπουργό για την λειτουργία του Συνεταιρισμού, τα προϊόντα που διακινούνται και παράγονται από τα μέλη, όπως το αγγούρι, η τομάτα και άλλα κηπευτικά, αλλά και σημαντικά προβλήματα και δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όπως η φορολογία, οι ελληνοποιήσεις αλλά και οι μεταφορές.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή της περιοχής στην Εθνική Οικονομία, αλλά και σε ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου, ώστε να στηρίξουν τους παραγωγούς που συνεχίζουν να καλλιεργούν.

Ο κ. Χαρίτσης συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού για την προσπάθεια που γίνεται και επεσήμανε την βαρύτητα που έχουν οι εξαγωγές στην οικονομία της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων και στον κλάδο του τουρισμού. Ζήτησε τις προτάσεις της ομάδος για βελτιώσεις και επίλυση προβλημάτων, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του Φιλιατρινού Φράγματος για την περιοχή.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Ανάπτυξης στα Φιλιατρά, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Κώστα Θεοδωρόπουλο.

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 11
    Shares
SuperWebTricks Loading...