Τα Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο (pics)

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που συνδέεται με παιδικές, γλυκές αναμνήσεις μπροστά από τζάκια και τραπεζαρίες γεμάτες γλυκά και φαγητά.

Σε όλο τον κόσμο, τουλάχιστον στις χριστιανικές χώρες, τα Χριστούγεννα αποτελούν τη γιορτή της ελπίδας και του φωτός αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για διακοπές και παιχνίδι με το χιόνι, εκεί όπου ο χειμώνας δείχνει το αυθεντικό του πρόσωπο.

Κάθε χρόνο οι εντυπωσιακές εικόνες που προέρχονται από τις στολισμένες μεγαλουπόλεις του κόσμου με τα λαμπερά φώτα, τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τον κόσμο που κατακλύζει τις κεντρικές τους λεωφόρους, κάνοντας τα καθιερωμένα ψώνια και πίνοντας ζεστή σοκολάτα, συνοδεύουν τη θεαματική και ζεστή αίσθηση που δημιουργεί η περίοδος των γιορτών.

Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις των μεγαλύτερων πόλεων του κόσμου, που «φοράνε» τα γιορτινά τους:

Βερολίνο (Γερμανία)

Δουβλίνο (Ιρλανδία)

Ζυρίχη (Ελβετία)

Λισαβόνα (Πορτογαλία)

Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

Ουάσιγκτον (ΗΠΑ)

Παρίσι (Γαλλία)

Λονδίνο (Μεγάλη Βρετανία)

Μόσχα (Ρωσία)

Ζάγκρεμπ (Κροατία)

Κάπου στον κόσμο που τα Χριστούγεννα δεν σημαίνουν χιόνι και έλκηθρα.

Ρίο Ντε Τζανέιρο (Βραζιλία)

Υπάρχουν και οι γωνιές του πλανήτη που δεν είναι τόσο προνομιούχες και βιώνουν την περίοδο των Χριστουγέννων με τον δικό τους τρόπο, μακριά από τα φώτα και τη συνήθη λάμψη που εκπέμπουν.

Χομς (Συρία)

Νιαμέι (Νιγηρία)

Καράτσι (Πακιστάν)

Πάντα όμως υπάρχει ο συμπαθής Άγιος που κουβαλάει δώρα, κατεβαίνοντας από τις καμινάδες των σπιτιών, γεμίζοντας τις κάλτσες των παιδιών πάνω από τα τζάκια, ή έστω τα όνειρά τους.

 

Πηγή: zougla.gr

 

Κοινοποίησε στο:
SuperWebTricks Loading...