Τριφύλιοι πρώτευσαν σε διοργάνωση των Ηνωμένων Εθνών

Δύο Έλληνες Κέρδισαν το πρώτο Hack for SDGs  που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), στην Ρώμη

Σε συνεργασία με το ίδρυμα PRIMA, τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (Food and Agriculture Organization of the United Nations – FAO) και το Future Food Institute (FFI), διοργανώθηκε το πρώτο  Hackathon, βασισμένο στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs), της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, το οποίο φιλοξενήθηκε στο EXCO 2019 από τις 15 μέχρι τις 17 Μαΐου 2019 στην Ρώμη.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, δύο Έλληνες, ο Βασίλης Αντωνόπουλος, από την Κυπαρισσία, Γεωπόνος στην Νότιο Ελλάδα και Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δημήτρης Μακρυγιάννης, από τα Φιλιατρά, Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Rome Business School ξεχώρισαν ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους, συμμετέχοντας στη νικήτρια ομάδα που είχε ως κύρια ιδέα και στόχο το Goal 2 (Zero Hunger- Εξάλειψη της Παγκόσμιας Πείνας), που αποτελεί και την μεγαλύτερη  πρόκληση της Agenda 2030.

Το Hack SDGs αποτελεί μια μαραθώνια πρόκληση, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση και εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), στον τομέα της γεωργικής βιομηχανίας και της ανθρώπινης διατροφής, μέσω της διεθνούς συνεργασίας. Στο πλαίσιο του EXCO2019, οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης  αποτελούν ευκαιρία για τον ιδιωτικό τομέα και μοχλό για τον εντοπισμό καινοτόμων λύσεων, σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Περίπου 70 συμμετέχοντες (συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, ερευνητικών ομάδων, εκπαιδευτικών και start-ups) από όλο τον κόσμο, διαχωρίστηκαν σε έξι θεματικές ενότητες που αντιστοιχούσαν στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Goal 2-Zero Hunger; Goal  4-Quality Education; Goal 5-Gender Equality; Goal 11-Sustainable Cities and Communities; Goal 12-Responsible Consumption and Production and Goal 13-Climate Action.) με σκοπό να προτείνουν καινοτόμες και συγκεκριμένες ιδέες για την αντιμετώπισή τους.

Η ομάδα του Βασίλη Αντωνόπουλου και του Δημήτρη Μακρυγιάννη επιλέχθηκε από τα μέλη μιας επιτροπής, αποτελούμενης από εκπρόσωπο της Ιταλικής Γραμματείας PRIMA και επαγγελματίες της γεωργικής βιομηχανίας, σχετικά με την προσπάθειά τους να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για την επίλυση του προβλήματος του Στόχου 2: Zero Hunger (Εξάλειψη της Πείνας). Η ομάδα συνεργάστηκε με άτομα από 5 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών: Ζάμπια, Τυνησία, Ινδία, Ιταλία και Γαλλία.

Το βραβείο το οποίο αποτελεί παγκόσμια διάκριση δόθηκε με την παρουσία της Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Emanuela Del Re, του Γενικού Διευθυντή Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Stefano Manservisi και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Τμήματος Τεχνικής Συνεργασίας του FAO κύριο Roberto Ridolfi.

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •