Υπέρ του δολωματικού ψεκασμού τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ λειτουργώντας καινοτόμα κι έχοντας πάντα ως στόχο την αναβάθμιση της πόλης, αναφορικά με το θέμα της δακοκτονίας είναι σταθερά κι αμετακίνητα υπέρ του δολωματικού ψεκασμού από εδάφους, για τους παρακάτω λόγους:

  1. Περιβαλλοντικούς – κλιματολογικούς: ένα απ΄τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα απασχολήσει τις ζωές μας είναι σίγουρα το περιβαλλοντικό – κλιματολογικό. Τις συνέπειες ήδη τις βιώνουμε.
  2. Υγειονομικοί: στην περιοχή μας οι ιατρικοί δείκτες είναι στο κόκκινο. Γεμίσαμε καρκίνους.
  3. Οικονομικοί: οικοσύστημα σε ισορροπία και μη βομβαρδισμένο με τις “ατομικές βόμβες” παντοκτόνων χημικών ουσιών, είναι αφετηρία γενικότερης αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης των Φιλιατρών. Η πόλη δεν είναι μόνο ο αγροτικός τομέας. Επίσης η συγκεκριμένη μεθοδος καταπολέμισης είναι και ουσιαστικότατη μέθοδος παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου. Στη δε οικονομία υπάρχει ένα κόστος που δε φαίνεται πχ η ανθρώπινη ζωή και κάθε βιωτική ζωή, δεν κοστολογείται. Η θανάτωση των οφελείμων εντόμων, δεν κοστολογείται. Η ρύπανση των υπογείων υδάτων και πηγών, δεν κοστολογείται.

Στον τομέα της οργάνωσης και του ελέγχου του δολωματικού ψεκασμού από εδάφους, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ εμπιστεύονται απολυτότατα τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, μια καλοοργανωμένη επιστημονικά στελεχωμένη και μαχόμενη υπηρεσία που βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών, με τεράστια επιτεύγματα. Με το κύρος της μάχιμης αυτής δημόσιας υπηρεσίας, θα πραγματωθεί ο δολωματικός ψεκασμός από εδάφους στην πόλη μας. Όπως γίνεται και στις γύρω περιοχές. Στον τομέα δε του ελέγχου πρέπει να δίνουν το παρόν και οι Φιλιατρινοί παραγωγοί. Λειτουργώντας ως υπεύθυνοι καλλιεργητές και πολίτες.

Η περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης σε συνάρτηση με την καλλιεργητική αναβάθμιση της ελιάς λόγω του δολωματικού ψεκασμού από εδάφους, καθώς και με τη συμμετοχή του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας στο πρόγραμμα: “Μετρήσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας” το οποίο αποσκοπεί στην επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο το Νομό, είναι καθοριστικότατοι παράγοντες ανάπτυξης και τόνωσης του αισθητά μειωμένου εισοδήματος του ελαιολάδου ως προϊόντος.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ μιλάνε με τη γλώσσα της αλήθειας και είναι σε μια διαρκή σύγκρουση με το παλιό που πεθαίνει, αλλά δεν ψαρεύουν σε θολά νερά. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ δεν ήρθαν για να φύγουν.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ καταγγέλουν: την υποβάθμιση του Τοπικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή. Το έγγραφο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας ήρθε στο Δήμο στις 06/12/2019 και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατρών ήρθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 15/01/2020. Η δε προθεσμία κοινοποίησης της απόφασης στη ΔΑΟΚ έληγε στις 17/01/2020. Πρακτική εξόφθαλμης υποβάθμισης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών. Γιατί αυτή η αρνητικότατη καθυστέρηση; Μήπως επειδή υπάρχει βούληση υπέρ του ψεκασμού καλύψεως;

Σε αυτή την επικίνδυνη πρακτική υποβάθμισης του θεσμικού οργάνου της πόλης των Φιλιατρών συμμετέχει η πλειοψηφία των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων του “ΑΝΟΔΟΣ”.

Το ζήτημα του δολωματικού ψακασμού της δακοκτονίας, δεν θεωρείται λήξαν για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, με σημείο αναφοράς πάντα τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Φιλιατρά, 18 Γενάρη 2020

Σπυρόπουλος Βασίλης

αγρότης

                                                                     ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

 

Κοινοποίησε στο:
  •  
  •  
  •  
  •   
  •   
  •  
Σύντομες Ειδήσεις
Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας: Πανηγυρική Ἀναστάσιμη ἀκολουθία κατά τό μεσονύκτιον μεταξύ Τρίτης 26ης πρός Τετάρτην 27η… https://t.co/oeVEroTR8f
h J R
Συνελήφθησαν 51 άτομα στην Πελοπόννησο https://t.co/uf9fA3djjP
h J R
Καταπέλτης ο Αυρηλιώνης απέναντι στον Μερκούρη https://t.co/fEIukZc31V
h J R
Τριφυλία: Πως θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές το Σαββατοκύριακο https://t.co/y5hM8FdbLr
h J R
Στις 26 Μαϊου η κλήρωση για την λαχειοφόρο της Γ΄ Γυμνασίου Φιλιατρών https://t.co/eNkXmouVlS
h J R