Υψηλή ποιότητα και καλή παραγωγή για το καρπούζι Φιλιατρών

Η συγκομιδή αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 ημέρες

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «οι εκτάσεις καλλιέργειας είναι ίδιες σε σχέση με πέρσι και κυμαίνονται περίπου στα 6.000 στρέμματα. Ελπίζουμε και φέτος να συνεχιστεί η καλή παράδοση που έχουμε τα δύο τελευταία έτη με τις τιμές παραγωγού να κυμαίνονται σε καλά επίπεδα».

Ο κ. Κώστας Μαλάμος, ο οποίος καλλιεργεί περίπου 250 στρέμματα πρώιμου καρπουζιού στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής:

«Η εμπορική περίοδος έχει ξεκινήσει με καλές προοπτικές. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκές και αναμένεται να έχουμε πολύ υψηλή ποιότητα και καλή παραγωγή. Επίσης ο καιρός στις καταναλωτικές αγορές βοηθά και έχουμε υψηλή ζήτηση.

Φέτος εμφανίζεται για πρώτη φορά μεγάλη ζήτηση και από την ελληνική αγορά παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Οι τιμές αυτή την εποχή στην εσωτερική αγορά ανταγωνίζονται τις τιμές στο εξωτερικό.

Η φύτευση κάθε χρόνο ξεκινά από 5 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται μέχρι τις 10 Μαρτίου. Φέτος η συγκομιδή ξεκίνησε από αρχές Μαΐου και θα διαρκέσει περίπου 20 ημέρες

Πάντα πρέπει να πειραματιζόμαστε σε νέα προϊόντα που θέλει η αγορά. Έχω ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια την καλλιέργεια οβάλ καρπουζιού και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Σε όποια αγορά να έχει πάει κερδίζει τις καλύτερες κριτικές».

 

 Πηγή: agrotypos.gr

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 129
    Shares
SuperWebTricks Loading...