Φιλιατρά: Αποκατάσταση ζημιών στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης

Με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Σταμάτη Ηλιάδη, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο Κενοτάφιο για τους 104 Φιλιατρινούς που αιχμαλωτίστηκαν την περίοδο 1825 – 1827 από τον Ιμπραήμ, που βρίσκεται απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕ Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Καναλουπίτης:

«Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας Σταμάτη Ηλιάδη ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών, χρηματοδοτεί τις εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών που έχει υποστεί το Κενοτάφιο που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μας για τους 104 Φιλιατρινούς, που αιχμαλωτίστηκαν την περίοδο 1825 – 1827 από τον Ιμπραήμ και πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής όπου και πέθαναν εκεί, χωρίς ποτέ τους να γυρίσουν στην πατρίδα.

Αξίζει να αναφέρω ότι, το μνημείο αυτό ήταν ιδέα του αείμνηστου συμπατριώτη μας Κώστα Σπανού και κατασκευάστηκε το 2002 με τη χορηγία αρκετών φίλων της πόλης μας.

Τα Φιλιατρά έχουν ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες και μακάρι το παράδειγμα όλων αυτών να βρει και άλλους μιμητές που αγαπούν, σέβονται και τιμούν την πόλη μας και την ιστορία της.»

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 24
    Shares
SuperWebTricks Loading...