Φιλιατρά: Διαμαρτυρία-καταγγελία για χαράτσι της Π.Δ.Ε. Κρατικών Γεωτρήσεων

Διαμαρτυρία-καταγγελία προς την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (Π.Δ.Ε.) Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού συνέταξαν, υπογράφουν και αποστέλλουν αγρότες – ελαιοκαλλιεργητές της περιοχής για χαράτσι που, όπως αναφέρουν, επέβαλλε η Π.Δ.Ε.

Η διαμαρτυρία-καταγγελία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα καλλιεργητών – ελαιοκαλλιεργητών, η οποία κοινοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Τμήμα Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγείων Βελτιώσεων, αναφέρει: «Είμαστε αγρότες – ελαιοκαλλιεργητές αρδευόμενης ελιάς κορωνέικης.

Συνεργαζόμαστε για δεκαετίες με το σύστημα των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού (με την επωνυμία Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού).

Προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία – οικονομία πλούτο και απασχόληση εργατικού δυναμικού, στη δε κεντρική οικονομία της πατρίδας τεράστια έσοδα μέσω της παραγωγής του δυναμικού προϊόντος που ονομάζεται ελαιόλαδο και όχι μόνο μέσω αυτού. Δε χρωστάμε ούτε μία δραχμή – ευρώ στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού.

Ο συγκεκριμένος φορέας έχει οικονομικά ελλείμματα, τα οποία δε δημιουργήσαμε εμείς. Τα συγκεκριμένα οικονομικά ελλείμματα είναι μάλλον αποτέλεσμα μη χρηστής διοίκησης. Προσπαθεί η ανωτέρω Επιτροπή Διοίκησης του συστήματος των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού με ένα χαράτσι 200 ευρώ να καλύψει μέρος ή και ολοκληρωτικά το ποσό των ελλειμμάτων που εκείνοι δημιούργησαν.

Διαμαρτυρόμαστε προς κάθε αρμόδια αρχή και ζητάμε να συνεχιστεί η άρδευση των ελαιοπεριβόλων μας χωρίς την επιβολή του ανωτέρω χαρατσιού. Με απόλυτη ευθύνη δηλώνουμε πως αν καταστραφεί η σοδειά μας από έλλειψη νερού λόγω μη υδροδότησης από το συγκεκριμένο σύστημα των κρατικών γεωτρήσεων, εμείς σε συλλογικό επίπεδο πλέον θα διεκδικήσουμε την εισοδηματική μας απώλεια.

Επίσης, ζητάμε να κοινοποιηθεί στην τοπική κοινωνία και κατά συνέπεια σε μας το σκεπτικό επιβολής χαρατσιού, όπως και το σκεπτικό αύξησης της ωριαίας τιμής σε συνεχές επίπεδο τα τελευταία 2 – 3 χρόνια».

 

tharrosnews.gr

Κοινοποίησε στο:
  • 4
  •  
  •  
  •   
  •   
  •