Χριστιανούπολη: Βόλτα με καγιάκ στη λίμνη του φράγματος

Τη δεύτερη βόλτα τους με καγιάκ στη λίμνη του φράγματος του Φιλιατρινού ποταμού στη Χριστιανούπολη έκαναν σήμερα κάτοικοι κι επισκέπτες της περιοχής.

Η πρώτη βόλτα ήταν την προηγούμενη Κυριακή και, μόλις έγινε γνωστό, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον, οπότε και προγραμματίστηκε η σημερινή βόλτα.

Την ιδέα είχαν ο Στάθης Αλεξόπουλος, ο Γιώργος Παναγόπουλος και ο Παναγιώτης, κάτοικοι και οι τρεις στη Χριστιανούπολη. Οι ίδιοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και αγόρασαν έξι Καγιάκ για τις βόλτες στη λίμνη, και μαζί σωσίβια και λοιπό εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την ασφάλεια όσων επιθυμούν να κάνουν βόλτα στη λίμνη.

Ακόμα, δεν έχουν συγκροτήσει σύλλογο ή άλλο θεσμικό φορέα, αλλά επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στο προσεχές διάστημα αναμένεται αυτή του η πρωτοβουλία και δράση να λάβει θεσμική υπόσταση.

Το γεγονός, δε, του έντονου ενδιαφέροντος από κατοίκους κι επισκέπτες της περιοχής για βόλτες με Καγιάκ στη λίμνη, αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησής της, με ταυτόχρονη ανάδειξή της και προβολή και της λίμνης και της περιοχής, ως προορισμό εναλλακτικής μορφής τουρισμού με επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Βεβαίως, αυτά έρχονται ως παράλληλη δράση, αφού αυτή καθεαυτή η κατασκευή και λειτουργία του φράγματος θα στηρίξει κι ενισχύσει στο μέγιστο βαθμό την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες της περιοχής και, παράλληλα, τα οφέλη του θα είναι πολλαπλής σημασίας και αξίας για το περιβάλλον, τον υδροφόρο ορίζοντα, την περιοχή των Φιλιατρών και την Τριφυλία και η έγνοια των ανθρώπων της περιοχής είναι η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου των αρδευτικών δικτύων ώστε να κατασκευαστούν τα αρδευτικά δίκτυα και, ακολούθως, να καταστεί λειτουργικό και αποδοτικό το φράγμα για την αγροτική παραγωγή και την τοπική κοινωνία.

Η προοπτική, ωστόσο, που ανοίγεται από τη λίμνη που ήδη δημιουργείται ασφαλώς και έχει να κάνει με την τουριστική – αθλητική αξιοποίησή της και βεβαίως διασύνδεσή της και με το Βυζαντινό μνημείο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιανούπολης για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή.

Φωτογραφίες: Στάθης Αλεξόπουλος

 

Του Ηλία Γιαννόπουλου – tharrosnews.gr

 

Κοινοποίησε στο:
  • 129
    Shares
SuperWebTricks Loading...