Χριστιανούπολη: Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος τον Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως

 

Με λαμπρότητα τίμησαν και φέτος τον Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως, στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας, ιστορικό τόπο της έδρας της Αρχιεπισκοπής Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας με Επίσκοπο τον Άγιο Αθανάσιο.

Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, αρκετοί πιστοί από τη Χριστιανούπολη, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και γειτονικές τοπικές κοινότητες πήγαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ανάβοντας ευλαβικά ένα κερί και προσκυνώντας την Ιερή Εικόνα.

Μετά τον Όρθρο, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά του Ιερού Κλήρου και εκφωνήθηκε Θείο Κήρυγμα για τη ζωή και τη δράση του Αγίου.

Στη συνέχεια, έγινε Λιτανεία της Ιερής Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών στους δρόμους του χωριού με κατάληξη στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον οποίο έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξής του, όπου εψάλη δέηση.

Με συγκίνηση αναφέρθηκε στον Άγιο ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας πως ο Άγιος Αθανάσιος όχι μόνο διέπρεπε αλλά ένωνε τη γη με τον Ουρανό στη Μητρόπολή του.

Όπως συνηθίζεται, μετά τον εκκλησιασμό, στη Βρύση, στην πλατεία του χωριού με τα κανάλια και το κρυστάλλινο νερό, αρκετοί απόλαυσαν τον καφέ και το αναψυκτικό τους, απολαμβάνοντας μαζί και την ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να περάσουν για ένα χαιρετισμό ο δήμαρχος και τοπικοί άρχοντες, γεγονός που σχολιάστηκε.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ευλαβικά, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο εορτάζων δικηγόρος και πρώην επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, ο οποίος κάθε χρόνο, συμμετέχει στον εορτασμό στη Χριστιανούπολη, κρατώντας μάλιστα και την Ιερά Εικόνα όταν γίνεται Λιτανεία, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης, Μπάμπης Αλεξόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

 

Ηλίας Γιαννόπουλος – tharrosnews.gr

 

 

 

Κοινοποίησε στο:
  • 67
    Shares
SuperWebTricks Loading...