Στις 20.30 η «Ώρα της Γης»

Αλλαγή φρουράς στη διάρκεια της «Ώρας της Γης» το 2009

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην «Ωρα της Γης», την παγκόσμια οικολογική διαμαρτυρία ενάντια στις κλιματικές αλλαγές. Το ραντεβού της συμβολικής αλλά και επωφελούς, ενεργειακά, συσκότισης ξεκινά στις 8.30 και διαρκεί μία ώρα.

Εκατομμύρια πολίτες καλούνται και φέτος να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ σε μια συμβολική προσπάθεια διαμαρτυρίας για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Πέρυσι η συμμετοχή 251 δήμων και κοινοτήτων, 334 σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών, 1180 φορέων και επιχειρήσεων και περισσότερων του ενός εκατομμυρίου πολιτών έδωσε στην Ελλάδα την 4η θέση ως προς την ένταση της ως προς ανάμεσα στις 126 χώρες που έσβησαν τα φώτα.

«Κάθε χρόνο η πρωτοβουλία λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι: Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;» σημειώνουν στη ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Η «Ωρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Τότε 2,2 εκατομμύρια πολίτες, και τουλάχιστον 2.000 επιχειρήσεις έσβησαν τα φώτα για μία ώρα, ως έμπρακτη συμμετοχή στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

 Από την περυσινή συμμετοχή της Ελλάδας

ethnos
Κοινοποίησε στο:
SuperWebTricks Loading...