Κωνσταντίνα Γκόρου: Πολύπλευρο ταλέντο από τα Φιλιατρά

Πολύπλευρο ταλέντο η Φιλιατρινή Κωνσταντίνα Γκόρου, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίζει και στο τραγούδι και στο θέατρο, και για ακόμη μια χρονιά έχει να μας προτείνει ενδιαφέροντα πράγματα και στα δυο…

Η πρώτη πρόταση είναι παρότρυνση, να το πάμε… “Εξω καρδιά” και να κάνουμε “Ντου” στη ζωή, κόντρα στη μιζέρια και την κρίση. Η δεύτερη, να ακολουθήσουμε τους Αργοναύτες και τον Ερωτόκριτο επί σκηνής!

– Τι ακριβώς είναι η παράσταση που συμμετέχετε ως “Λαϊκά κορίτσια”;
«Φέτος συνεργάζομαι με τους Παντελή Αμπαζή, Γεράσιμο Γεννατά και Γιάννη Μποσταντζόγλου στη μουσική σκηνή «Ντου». Η παράσταση αυτή είναι ένα μεικτό θέαμα βασισμένο σε τραγούδια και κείμενα με θέμα τα λαϊκά κορίτσια της διπλανής πόρτας. Πρόζες, μουσικές και τραγούδια! Χαρούμενα, χιουμοριστικά, χειροποίητα, παντελώς… ντεμοντέρνα.
Τραγούδια με χαμόγελο για όλη την οικογένεια. Κωμικές πρόζες και σπαραξικάρδιες ατάκες. Για να σκάσει επιτέλους το πικραμένο χείλι του πελάτη…
Γιατί αυτή η ρημάδα η κρίση, μόνο με χιούμορ, χαρά και χαμόγελο παλεύεται!
Τραγούδια για κοντούς, καμένες από κοντό, “πολύ ωραίους”, έχοντες και κατέχοντες ρετιρέ, για λαϊκά κορίτσια, για αγόρια με κοιλίτσα, για Καραγκιόζηδες, καραγκιοζάκους και καραγκιόζαρους, για όσους δε δουλεύουν, μποέμ εκ πεποιθήσεως, κυρα-Μαρίες, ρομαντικούς δειπνιστές, λάτρεις των εκδρομών και της κομψής αλητείας, πεθερόπληκτους, Λούλες, δίμετρες Ρωσίδες, καμένους από Ρωσίδα, “βούρτσες”, νταρντάνες με φουστανάκια με δαντέλα, μπουζουκομάχους, μπουζουκοβόρους, ζαμανφουτίστες, σοκολατολάγνους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις… Είναι μια παράσταση με την υπογραφή του Παντελή Αμπαζή που συνεργάζομαι τα τελευταία 3 χρόνια».

– Ο τίτλος “Εξω καρδιά” και η παρότρυνση “Ντου” δίνει και ένα μήνυμα αντίστασης στις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος;
«Ο τίτλος είναι το σήμα κατατεθέν μας!
Δεν θα μπορούσε να λέγεται διαφορετικά!
Η παράσταση προσφέρει γέλιο, τραγούδια, χαρά… τι άλλο χρειάζεται ο κόσμος, λοιπόν, για να αντιμετωπίσει αυτή τη μιζέρια που τον χτυπάει καθημερινά; Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι ότι μπορούμε να διασκεδάζουμε με πολύ απλά και καθημερινά πράγματα. “Εξω καρδιά” χρειάζεται η κατάσταση για να επιβιώσουμε!
Οπως λέει και ο Παντελής Αμπαζής: “Αυτή η άτιμη η κρίση, μόνο με έξω καρδιά διάθεση παλεύεται… Εξάλλου το αλέγρο και η ελαφρότητα, είναι τα βαρίδια που μας πάνε στο βάθος των πραγμάτων”.
“Ντου” είναι η παρότρυνση να σηκωθούμε από τον καναπέ, να βγούμε από το καθημερινό άγχος, να ζήσουμε το σήμερα όσο πιο ζωντανά μπορούμε, να κάνουμε ντου στη ζωή!».

– Τελικά η τέχνη μπορεί να γίνει αντίδοτο στην κρίση;
«Η τέχνη είναι διέξοδος. Ετσι έχει δείξει η ιστορία τουλάχιστον… Η σκληρότητα και η ένταση της καθημερινότητας που προκαλεί η κρίση δίνει το έναυσμα για νέες αναζητήσεις. Η τέχνη δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Ο κόσμος καταφεύγει σε διάφορα είδη θεαμάτων και οι καλλιτέχνες εκτονώνονται μέσω αυτής. Είναι μοναδικός συνδυασμός. Ολοι έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Εχει παρατηρηθεί ότι σε δύσκολους καιρούς η τέχνη ανθίζει».

– Εκτός από το “Εξω καρδιά”, καλλιτεχνικά πού αλλού σε βρίσκουμε ή θα σε βρούμε προσεχώς;
«Φέτος είμαι και Αργοναύτης! Βρίσκομαι στο θέατρο “Προσκήνιο” με το έργο “Αργοναύτες” για δεύτερη χρονιά. Μία παράσταση για παιδιά που συνδυάζει το παραδοσιακό στοιχείο με ζωντανή μουσική επί σκηνής, με φιγούρες και κούκλες ανθρώπινων διαστάσεων που μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες.
Είναι η γνωστή ιστορία της αργοναυτικής εκστρατείας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Γενάρη. Αυτόν τον καιρό επίσης είμαστε σε πρόβες για τον “Ερωτόκριτο” του Β. Κορνάρου σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά, που θα ανεβάσουμε από 9 Γενάρη».

ελευθερία
Κοινοποίησε στο:
SuperWebTricks Loading...