Telemarketing: Κομπίνες με βιτρίνα το Υπ. Ανάπτυξης!

Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες μηνύσεις και καταγγελίες στοιβάζονται καθημερινά στο υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, το ΙΚΑ και την Επιθεώρηση εργασίας, για τις «γνωστές – άγνωστες» εταιρείες πωλήσεων, που επί χρόνια λειτουργούν με έναν ξεδιάντροπο τρόπο εις βάρος των ανθρώπων που αναζητούν απελπισμένα μια δουλειά, προφανώς υπό την περίεργη έως ύποπτη ανοχή του κράτους.
Ορισμένες μόνο από τις καταγγελίες αυτές έφτασαν στο Makeleio.gr, συνοδευόμενες φυσικά από όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τις πλαστογραφίες και την εξαπάτηση χιλιάδων, νέων κυρίως, ανθρώπων.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ
Με λίγα φέιγ βολάν «ψαρεύουν» τα υποψήφια θύματά τους, δηλώνοντας μάλιστα εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης! Οι ενδιαφερόμενοι προσέρχονται την πρώτη μέρα και δήθεν προσλαμβάνονται με μισθό 825 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι τις πρώτες τρεις μέρες θα κάνουν δωρεάν σεμινάρια. Μόλις ολοκληρωθούν τα «σεμινάρια» τα οποία τελικά μετατρέπονται σε κανονική εργασία πωλήσεων, τους ανακοινώνεται ότι εάν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα εργαστούν με ποσοστά. Τους δίνουν κι ένα στην κυριολεξία κουρελόχαρτο με ψεύτικα στοιχεία πρόσληψης και μισθού, το οποία πρέπει να έχουν συνέχεια μαζί τους, για την περίπτωση – όπως τους είπαν – που θα τους σταματούσε για έλεγχο το ΣΔΟΕ ή το ΙΚΑ!
Ένας εκ των ανέργων, ο κ. Μάριος Χατζηιωάννου, που πίστεψε ότι του χαμογέλασε η τύχη όταν πήγε για δουλειά σε συγκεκριμένη εταιρεία (τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεσή μας), μας περιγράφει και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον περιστατικό.
«Κάποια στιγμή χτύπησε συναγερμός και μας οδήγησαν όλους τρέχοντας σε κάτι σκάλες του κτιρίου. Μας είπαν ότι μάλλον ήρθε για έλεγχο το ΣΔΟΕ και πως αν τυχόν μας εντοπίσουν, να πούμε ότι πήγαμε στην εταιρεία για συνέντευξη. Μας επισήμαναν ακόμη πως έχουμε το δικαίωμα να μην τους πούμε καν το όνομά μας. Έτσι δουλεύει η εταιρεία αυτή. Παίρνει κάθε μέρα 20 – 30 άτομα, τα βάζει να δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο, επωφελούμενη από τα καθένα την τριήμερη δωρεάν εργασία του. Μάλιστα εγώ είμαι ένας από τους πολλούς για τους οποίους προσκόμισαν πλαστές αποδείξεις ότι πληρωθήκαμε για τις τρεις μέρες που δουλέψαμε».
Όντως, στις αποδείξεις που προσκόμισε, η διαφορά ανάμεσα στην δική του υπογραφή και σε αυτήν της υποτιθέμενης απόδειξης πληρωμής είναι τόσο οφθαλμοφανής, που θα την αντιλαμβανόταν ακόμη κι ένα μικρό παιδί.
Παρόλα αυτά, ουδείς τελικά ελέγχει ούτε και αγγίζει τις εταιρείες αυτές. Άραγε από ανικανότητα ή από σκοπιμότητα; Ποια είναι η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα από τα χιλιάδες αυτά παραμάγαζα; Ποιοι τους καλύπτουν; Ίσως κάποια στιγμή να έχουμε τις απαντήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης της νέας κυβέρνησης…

Μείωσε το κόστος της ασφάλειας σου. Ασφάλεια αυτοκινήτου από 130 ευρώ! – www.insurancemarket.gr Κάντε Click Εδώ

Κάντε «LIKE» για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα Νέα!

Κοινοποίησε στο:
SuperWebTricks Loading...